Međunarodna konferencija “Digitalna inovacija i tehnologija” u Opatiji

Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci i Međusveučilišni centar izvrsnosti Opatija u suradnji sa Zakladom Hanns Seidl organizirali su Međunarodnu konferenciju „Digitalna inovacija i tehnologija“ koja se održava u opatijskoj vili Antonio.

Digitalizacija transformira i ubrzava ne samo načine poslovanja nego i načine razmišljanja. Neviđena međupovezanost i pristup u kibernetičkom prostoru, gdje je sve dostupno na dodir prstom, otvaraju mnoga pitanja vezana uz utjecaj novih tehnologija na društvene odnose. Pravna znanost tek počinje shvaćati posljedice tih brzih promjena, čulo se na otvorenju konferencije.

Konferencija okuplja znanstvenike iz područja EU, ustavnog, radnog, socijalnog, obiteljskog, trgovačkog i kaznenog prava kako bi identificirali specifične pravne izazove i predložili moguća rješenja

Otvorenju konferencije nazočila je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je istaknula kako i lokalna samouprava prolazi kroz proces digitalne tranzicije kroz koji želi ostvariti transparentnu i učinkovitu komunikaciju sa svojim građanima, s ciljem razvoja modernog i uključivog društva.

Recimo još kako Grad Opatija već niz godina nosi titulu Stručne baze Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

FotogalerijaOpatija