Obitelj Lürssen donirala ukupno 77.651,76 kuna za vrtiće i dječji dom

I ovog prosinca, kao i prošle godine, četiri dječja vrtića i dječji dom s područja Liburnije dobila su božićni dar – donaciju vlasnika tvrtke Gitone Kvarner, obitelji Lürssen.

Gitone Kvarner, u vlasništvu tvrtke Lürssen, donirao je ukupan iznos od 77.651,76 kuna korisnicima vrtića Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga te dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran. Svaka ustanova primila je odgovarajuću uplatu temeljenu na broju polaznika. Radi se o gotovo 1.000 djece s područja Liburnije.

Opatijskom vrtiću koji djeluje na pet lokacija: Opatija, Volosko, Ičići, Veprinac i Lovran uplaćeno je 37.200 kn, Dječjem vrtiću „Matulji“ 29.850 kn, Dječji vrtić „Grobnički tići“ iz Mošćeničke Drage darovan je sa 2.700 kn dok je Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić Lovran dobio 7.900 kn.

U ime gospodina Lürssena donaciju je uručio predsjednik Uprave Gitone Kvarner Johannes Böck, koji je naglasio: „Kao i 2020., i ove godine htjeli smo osigurati dobro božićno raspoloženje za svu vrtićku djecu u ovom kraju, kao i za djecu u dječjem domu u Lovranu. Želja nam je ojačati partnerstvo s lokalnom zajednicom i nastaviti to činiti u godinama koje dolaze.“

U ime Općine Matulji, zamjenik načelnika Eduard Baćić zahvalio se na donaciji i naglasio kako će sredstva i ove godine biti utrošena namjenski.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Biljana Šuša podsjetila je kako će donacija biti uložena na najbolji mogući način u dogovoru s odgajateljima. Prošlogodišnja donacija obitelji Lürssen omogućila je stvaranje istraživačkog kutka, dok su dva centra za tjelesne aktivnosti dobila dodatna sredstva za rad, a radne sobe obogaćene dodatnim didaktičkim materijalima. Svako dijete stoga je moglo uživati u daru kojeg je dobilo.

Gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin u svojem obraćanju izjavio je kako je Grad Opatija ponosan što se praksa doniranja dječjih vrtića nastavlja i ove godine. Samo Dječji vrtić „Opatija“ obuhvaća oko 500 djece stoga je ova donacija od velikog značaja za zajednicu. Na ovaj način omogućit će se podizanje standarda pružanja usluga dječjeg vrtića te uljepšati blagdane djeci.

I ove godine, donirana sredstva biti će planski utrošena za zadovoljenja potreba svakog vrtića zasebno kako bi mališani i dalje primali najbolju moguću njegu, brigu i edukaciju.

Fotogalerija

Opatija