Zapisnik sa sastanka VMO Tošina 18. veljače 2022.

Dana 18.  02. 2022. održan je sastanak Vijeća MO Tošina.

Prisutni: Manestar, Crnković, Uković i Smokvina. Šverko se ispričala zbog samoizolacije. Bila su pozvana još 6 predstavnika stanara, ali su došli Brubnjak i Kosanović, ostali su se ispričali, dvoje u izolaciji,  a dvoje su zamoli da ih se pozove drugi put.

Manestar je izvijestila o novim parkirnim mjestima na Tošini koji će biti pod naplatom. Nakon malo diskusije svi smo se složili da se to podrži. Nakon toga raspravljali smo o povećanju kvalitete života u našem MO. Gospodin Kosanović predstavnik kuće I Poščića 25 sugerirao nam je neke stvari koje smo prihvatili. On predlaže da se stvori mjesto gdje bi se stanovnici mogli družiti i predlaže da se napravi roštilj koji bi po dogovoru mogli koristiti svi. On, osim toga, traži pomoć od Grada u rješavanju problema u njihovoj okućnici.

Gospodin Brubnjak, predstavnik stanara G. Verdia 3 nas je izvijestio da se otvara natječaj za energetsku obnovu zgrada i 5 zgrada će se prijaviti, a on je taj koji će zastupati svih 5 zgrada. On je osim toga podržao prijedlog da se stvori mjesto za druženje.

Manestar je spomenula zahtjev jednog trgovačkog lanca, ali su svi izjavili da o tome ne žele ni raspravljati i zahtjev neće podržati. Dogovor je da ćemo i dalje pozivati na sastanke predstavnike stanara ili određenih dobnih skupina jer bi na taj način bili upoznati s njihovim problemima i predložiti mnoguća rješenja.

 

Antonija Manestar, predsjednica VMO Tošina

Opatija