Posjet vijećnika 13. saziva DGV-a Gradu Opatiji

Desetak vijećnika novoga, 13. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije posjetilo je danas Grad i gradsku upravu gdje su njihovi domaćini bili gradonačelnik Fernando Kirigin i njegova zamjenica Kristina Đukić.  Tom prilikom gradonačelnik je u Gradskoj vijecnici ukratko objasnio kako funkcionira Grad i koje su sve njegove obaveze kao čelnika Grada. Mali su vijećnici posjetili ured gradonačelnika, pisarnicu i Upravni odjel za financije i društvene djelatnosti.

– Tek ste na početku svoga mandata kao gradski vijećnici i vjerujem da ćete mnogo naučiti u iduće dvije godine. Nikako nemojte zaboraviti da vi predstavljate svoje razrede, prijatelje koji su vas izabrali na ovu odgovornu funkciju te vas pozivam da na idućim sjednicama Dječjeg gradskog vijeća iznosite vaše zajedničke prijedloge i pitanja na koja ću ja uvijek rado odgovoriti, poručio je gradonačelnik Kirigin malim vijećnicima.

Na početku svakoga mandata, već tradicionalno, kako bi i u praksi vidjeli ono o čemu slušaju, novoizabrani vijećnici obilaze ustanove i tvrtke Grada Opatije i na taj način mogu bolje upoznali njihov rad. Vijećnici 13. saziva DGV-a Grada Opatije, tijekom ovoga tjedna, posjetit će i Festival Opatiju, Gradsku knjižnicu i čitaonicu „V.C.Emin“, Turističku zajednicu Opatija, JVP Opatija, Dječji vrtić Opatija, tvrtku Parkovi d.o.o.

Podsjetimo, 13. saziv Dječjeg gradskog vijeca Grada Opatije konstituiran je u mjesecu studenom prošle godine. Dječje gradsko vijeće aktivnost je koja djeci omogućava ostvarivanje njihovih prava te ih potiče na aktivno sudjelovanje u životu Grada Opatije, slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u gradu. Projekt se uspješno provodi od 2001. godine i to suradnjom Grada Opatije, Društva „Naša djeca“ Opatija, Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija i Osnovne škole Viktora Cara Emina Lovran.

FotogalerijaOpatija