120 međunarodnih ekonomskih stručnjaka na konferenciji u Opatiji

Međunarodna znanstvena konferencija Economics of Digital Transformations (EDT) DIGITOMICS na svečanom otvaranju okupila je uživo i online 120 znanstvenika iz cijelog svijeta koji su predstavili svoja znanstvena dostignuća čija su istraživanja tematski usmjerena na nesigurne prilike koje su obilježile godinu iza nas.  “Dealing with uncertainty” glavna je tema diskusija koje se odnosi na posljedice pandemije, rata u Ukrajini kao i aktualne prijetnje inflacijskih pritisaka.

Na otvorenju Konferencije prof. dr. sc. Saša Drezgić, predsjednik programskog odbora Konferencije zahvalio se mnogobrojnim gostima i sponzorima te istaknuo važnost digitalizacije u poslovanju u riskantnim postpandemijskim uvjetima.

U ime Grada Opatije, pozdravnu riječ održala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je zahvalila što se Konferencija i ove godine održava u Gradu Opatiji i zaželjela dobrodošlicu svima te najavila vrlo uspješnu sezonu.

U ime Predsjednika Republike Hrvatske sve nazočne pozdravila je Martina Ciglević, posebna izaslanica koja je istakla zadovoljstvo što se i ovogodišnja Konferencija organizira pod sponzorstvom Ureda predsjednika RH te svečano otvorila Konferenciju. Istaknula je važnost znanstvenog pristupa koji nudi Konferencije za pronalaženje rješenja za izazove uzrokovane korona krizom i ratom u Ukrajini.

Na konferenciji su uručeni i Business Friendly City (BCF) certifikati gradovima koji su u prethodnom razdoblju zadovoljili propisane kriterije certificiranja koje provodi Centar za lokalni ekonomski razvoj Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Certifikati su uručeni gospodinu Zvonimiru Novoselu, gradonačelniku Grada Jastrebarskog, Marku Frišćiću, zamjeniku gradonačelnika Grada Ivanca te Snježani Sikirić, voditeljici Odsjek za gospodarstvo, turizam i projekte Grada Crikvenice.

Fotogalerija





Opatija