5. Nacionalna konferencija savjeta mladih održana u Dubrovniku

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić i gradski vijećnik Kristian Tončić, bivši predsjednik Savjeta mladih Grada Opatije sudjelovali su na 5. Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih u organizaciji Udruge gradova od 15. do 17. listopada  u Dubrovniku.

Konferencija je, kao središnji godišnji susret namijenjen članovima savjeta mladih u hrvatskim gradovima, okupila predstavnike dvadesetak gradova. Po prvi puta, uz članove savjeta mladih, sudjelovali su i predstavnici gradskih vlasti i uprava, u cilju jačanja uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika. Svi su oni imali priliku predstaviti djelovanje vlastitih savjeta mladih i iznijeti svoja iskustva kako dodatno osnažiti mlade građane na javno djelovanje.

– Naša je dužnost kod mladih ljudi promicati spoznaju o važnosti društvenog i političkog angažmana kako bi i sami postali aktivni i odgovorni pojedinci koji će u budućnosti u svojim sredinama stvarati nove vrijednosti, poručila je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Savjeti mladih su jedini zakonski uređeni oblik sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u Hrvatskoj.

FotogalerijaOpatija