51. izdanje teniskog turnira Istarska rivijera

U Opatiji se od 19. do 26. ožujka održava 51. izdanje najstarijeg međunarodnog turnira u Hrvatskoj, teniskog turnira Istarska rivijera. Riječ je o turniru koji se igra kao ciklus ITF Futures turnira u Poreču, Rovinju i Opatiji.

Tim je povodom održana konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali direktor turnira Branimir Horvat, predsjednik TK Opatija Gordan Širola, proslavljeni teniski as Nikola Pilić, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, direktor Sportskoga saveza grada Opatije Dragutin Galina te mladi i talentirani tenisač Matej Dodig koji je na netom završenom turniru u Poreču osvojio svoj prvi ATP bod. Matej Dodig je i pobjednik drugog iz ciklusa turnira 51. Istarske rivijere, igranog u Rovinju.

Na teniskim terenima u Opatiji u tijeku su kvalifikacijski mečevi trećeg turnira ovogodišnje Istarske rivijere.

Gradonačelnik Kirigin je istaknuo kako je teniskoj manifestaciji poput Istarske rivijere mjesto u Opatiji te će turnir svakako imati podršku Grada kroz sredstva Sportskoga saveza za javne potrebe u sportu i u budućim godinama. Grad će dati i dodatni naglasak važnosti pojedinih sportskih manifestacija, poput ove, koje doprinose i brojnim dolascima u destinaciju, istaknuo je Kirigin.

– Opatija je kao hrvatski Monte Carlo idealan grad za ovakav turnir. Na ovaj način pomažemo mladim igračima da osvoje prve ATP bodove i razviju svoju karijeru, kazao je Nikola Pilić.

Recimo još kako su upravo sudjelujući na Istarskoj rivijeri svoje karijere započeli, primjerice, Goran Ivanišević, Boris Becker, Thomas Muster, Goran Prpić, Magnus Gustafsson, Niklas Kulti, Peter Korda, Bohdan Ulihrach, Dominik Hrbaty i mnogi drugi vrhunski i proslavljeni tenisači.

 

Fotogalerija
Opatija