Opatijski dječji vikend – 6. do 8. listopada

Opatija je spremna za jedan doista poseban vikend, onaj namijenjen najmlađima. Grad prijatelj djece još jednom potvrđuje taj status, ovog puta jedinstvenim Opatijskim dječjim vikendom, koji će se održati od petka, 6. do nedjelje, 8. listopada i koji će ponuditi doista sjajan program u kojem će, vjerujemo, uživati najmlađi ali i sve generacije.

Koordinacijski odbor programa “Grad Opatija Prijatelj djece” u suradnji s partnerima Festivalom Opatija, Društvom “Naša djeca” Opatija, Dječjim vrtićem “Opatija”, OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija, Klubom za sportsku rekreaciju Gorovo i agencijom Omnes., priprema tri dana za pamćenje, a sve će započeti u petak, 6. listopada organiziranim posjetima za predškolske grupe DV Opatija i učenike OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” koje će, kroz program “Kad narastem bit ću…”, ugostiti Grad Opatija, Javna vatrogasna postrojba Opatija, Folklorni ansambl Zora, Javna ustanova Park prirode Učka, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Policijska postaja Opatija, Udruga Žmergo, Parkovi d.o.o. Opatija te Gradska knjižnica i čitaonica V. C. Emin Opatija, zatim, Atelier Vedrana Ružića, Marotti Windsurfing, Festival Opatija i KŠR Gorovo. Za „sedmaše“  DND Opatija istog dana priprema atraktivnu parlaonicu. Svi oni pripremaju posebne programe prezentacije svojih djelatnosti i sigurni smo da će u petak djeci, ali i domaćinima, biti jako zanimljivo.

U subotu, 7. listopada na opatijskoj Ljetnoj pozornici u 10 sati započinje program “Igre bez granica” koji će doista biti spektakularan. Sve počinje svečanim otvaranjem uz Mažoretkinje Opatijske rivijere, a onda će velikom Ljetnom pozornicom zagospodariti zabavni park. U središtu zanimanja zasigurno će biti atraktivni Rolly park, a ništa manje neće biti zanimljivi veliki napuhanci. Ove atrakcije će posjetitelje čekati od 10 do 17 sati i u nedjelju, a subota će ponuditi još puno izvrsnih i zabavnih sadržaja. Od 10 do 17 sati na maloj Ljetnoj pozornici održavat će se animacijski program za djecu, bit će tu maskota, facepainting punktova, modne revije i plesne točke, dječje karaoke, STEM radionice, glazbeno-likovne radionice, a sve to uz animatore i u veseloj atmosferi.  U 10:15 će nastupiti zbor OŠ “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija, u 11 sati počinje predstava “Ana Banana u prometnoj šumi” dok će subotnji program na Ljetnoj završiti predstavom za djecu “Zaljubljeni Pinocchio” u izvedbi odgajatelja DV Opatija s početkom u 17 sati.

No, to nije sve što se subotnjeg programa tiče, naprotiv! Od 10 do 14 sati, u Parku Angiolina najmlađi će se moći družiti s ponijima Konjičkog kluba Vodičajna, od 11 do 14 sati u istom parku bit će zabavno, aktivno i veselo na veselom sportskom poligonu, dok će u 10:30 sati s fontane na Slatini krenuti i atraktivna Potraga za opatijskim blagom – obiteljska zabava kojoj je cilj…to ćete trebati otkriti sami – napominju organizatori.

Svakako treba naglasiti da su svi programi potpuno besplatni!

U nedjelju, 8. listopada od 10 do 17 sati na velikoj Ljetnoj pozornici  čekaju vas Rolly park i napuhanci, a u 17 sati će u Centru Gervais biti projekcija sinkroniziranog animiranog filma „Psići u ophodnji: Moćan film“ i to je jedini program za koji će se plaćati ulaznice, a one se mogu kupiti u sustavu www.mojekarte.hr i na prodajnim mjestima Festivala Opatija.

Opatijski dječji vikend će imati i popratni sadržaj u Ciciban igraonici i to u subotu i nedjelju na Ljetnoj pozornici, a da sve bude još slađe, ugostiteljska ponuda bit će slasna: fritule, palačinke, kokice…

Zbrojivši sve što će Opatija ponuditi, Opatijski dječji vikend bit će manifestacija koju nikako ne bi trebalo propustiti. Ni najmlađi, ni oni stariji. Svi u sebi još čuvamo dječju radost i razigranost, možda će upravo ovaj vikend to opet probuditi u nama. Provjerite, neka vas klinci dovedu u Opatiju! Vidimo se na Opatijskom dječjem vikendu!!!

FotogalerijaOpatija