90. godina Ugostiteljske škole Opatija

90. godina Ugostiteljske škole Opatija

Opatijska Ugostiteljska škola proslavila je 90.-u obljetnicu postojanja jucer u Centru Gervais. Ta je srednjoškolska ustanova kroz desetljeca obrazovala brojne kadrove u ugostiteljstvu, a zahvaljujuci kvaliteti odgojno-obrazovnog djelovanja 2018. godine postala je Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. – Moji prethodnici, ravnatelji škole za jedno s profesorima, visoko su postavili ljestvicu kvalitete ove ustanove, što je meni dalo ni malo lagan zadatak da se potrudim i pronadem nacin kako da budemo još bolji, inovativniji, kvalitetniji i da pritom odgovaramo suvremenim standardima u ugostiteljstvu i turizmu, istaknula je  ravnateljica škole Sibila Roth. Status regionalnog centra kompetentnosti školi ce osigurati europska sredstva koja ce biti usmjerena u opremanje strucnih kabineta i informaticki sustav. – Punih 90 godina Vaša škola obrazuje kadrove u ugostiteljstvu, presudno važne za najznacajniju gospodarsku granu našega grada: turizam i ugostiteljstvo, naglasio je gradonacelnik  Ivo Dujmic  te školi za 90. rodendan darovao cek na 20 tisuca kuna. – Vrijedan rad ucenika i profesora Ugostiteljske škole Primorsko-goranska ce županija iduce godine nagraditi nabavkom kombi vozila koje im je nužno za odlaske na natjecanja i prijevoz gastronomskih delicija na razne manifestacije na kojima sudjeluju i izvrsno prezentiraju naš kraj, istaknula je zamjenica župana Marina Medaric. Djelatnicima škole koji u njoj rade više od 25 godina urucena su priznanja: profesorima Stanku Cvjetkovicu, Tanji Frkovic, Ivani Grandic, Dajani Ljubicic, Mariju Lozancicu, Slobodanki Oreškovic, Milanu Vignjevicu te djelatnicama Nadi Skalameri i Marizi Volaric. Ugostiteljska škola Opatija danas ima oko 360 ucenika koji se obrazuju za zanimanja kuhara, konobara, slasticara i komercijalista.  Svecanost je završena prigodnim domjenkom na kojem je prezentiran rad školske zadruge Ugici, ciji clanovi proizvode borovicku, liker od oraha i rogaca, ajvar, rakiju. Oni svojim gastronomskim delicijama prate i brojna dogadanja u Gradu Opatiji i PGŽ-u.   

Opatija