Bogatim dvodnevim programom Opatija dočekuje Novu godinu

Bogatim dvodnevnim programom Opatija će ispratiti 2022. i dočekati 2023. godinu. Vrhunac zabave bit će višestruki paralelni doček na otvorenom. Aktivnosti na Silvestrovo – u subotu 31. prosinca – će krenuti već od jutarnjih sati.  Tradicionalno, od 10 sati na Plaži Tomaševac, dočekivat će se Zadnje polne va Opatije uz nastup grupe Kantridersi, dok će mališani svoj podnevni doček imati na Maloj sceni Ljetne pozornice gdje ih od 11 sati čeka klizanje, ples, animatori i glazba. U isto vrijeme, na Slatini, točnije na potezu od hotela Savoy do Ville Madonna, počet će novogodišnji Xmas street Party uz DJ-eve i živu glazbu, koji će trajati do ranih nedjeljnih sati.

Točno u podne u Parku Angiolina nastupit će Coffee Shop Acoustic, nakon čega se program nastavlja ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer uz živu glazbu od 13 sati, dok je večer rezervirana za 20 Fingers. Silvestrovo će se obilježiti i na brodu Jadera, a posljednje ovogodišnje vožnje opatijskim akvatorijem zakazane su za 14.30, 15.30 i 16.30 sati.

Glazbeni programi i novogodišnji dočeci održavat će se i u opatijskim hotelima i restoranima, odnosno u hotelu Milenij, na terasi hotela Imperial, u restoranu Nobilion hotela Ikador, hotelu Royal, hotelu Ambasador, hotelu Palace Bellevue, Kavani Strauss, hotelu Kristal, hotelu Admiral, hotelu Istra te ostalim otvorenim hotelima u Opatiji.

Opatija će 2022. godinu ispratiti uz čak četiri programa na otvorenom. Uz Slatinu i park oko Šporera, ključni će punktovi biti Ljetna pozornica gdje od 22 sata nastupa grupa Dellboys te gradska tržnica gdje u 21.30 sati počinje središnja gradska novogodišnja proslava. Zasvirat će „jake domaće snage“, odnosno Grooversi, Koktelsi i Šajeta, a od 18 sati pa do 5 sati ujutro glavna prometnica od skretanja prema hotelu Ambasador do skretanja za opatijsku luku bit će zatvorena za sav promet.

Zabava i glazba Opatijce i njihove goste pratit će i u 2023. godini, a prvi će nastupiti Spart Jazz Quartet koji će od 10 sati zasvirati u Parku Angiolina. Točno u 12 sati na samu Novu godinu na Slatini će opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin uputiti novogodišnju čestitku svim okupljenim Opatijcima i gostima Opatije, nakon čega će se održati tradicionalno novogodišnje kupanje u „režiji“ Opatijskih kukala, koje će na novogodišnjem kupanju pratiti Puhački orkestar Lovran i Nardis Band te novi kum Opatijskih kukala, Mario Lipovšek Battifiaca.

Glazbeni programi nastavit će se u poslijepodnevnim satima u hotelu Milenij, na Xmas Street Lungomare Adventu, u Parku Angiolini, kavani Strauss te ispred Šporera koji će i u nedjelju, 1. siječnja biti mjesto za sjajan večernji provod.

– Bližimo se prijelazu u novu, 2023. godinu, u koju svi gledamo s optimizmom i vjerom da će biti još i bolja i uspješnija nego 2022. godina, koja je obilježena odličnim turističkim rezultatom i dosad najboljim prosinačkim odazivom domaćih i stranih gostiju. Raskošno uređeni opatijski Advent, uz vrhunsku gastronomsku ponudu, dobru glazbu i izvrsnu blagdansku atmosferu, bit će najbolja pozornica za oproštaj od 2022. godine. No, naš adventski program neće stati s prvim danom iduće godine, već se nastavlja do 8. siječnja, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić, zaželjevši ujedno svima sretnu i uspješnu 2023. godinu.

 

Više informacija potražite na www.visitopatija.com.

Opatija