Cilj 3. etape CRO Racea ovoga četvrtka u Opatiji

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race bit će održana od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine, a obuhvatit će šest etapa diljem Hrvatske na ruti dugoj gotovo 1.000 kilometara. Ovogodišnje, osmo po redu izdanje ove sportsko-turističke manifestacije, koju je podržala i Vlada Republike Hrvatske kao događaj od iznimnog značaja za promociju Hrvatske u svijetu, okupit će 18 timova iz brojnih zemalja, među kojima će biti i oni iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). Uz sportski segment, utrka donosi i brojne koristi za turističku promociju Hrvatske u inozemstvu, što potvrđuje i izravni televizijski prijenos u 130 zemalja svijeta. CRO Race je na veliki ponos brojnim mjestima i gradovima kroz koje prolazi jer osim što HTV izravno prenosi utrku, ljudi u velikom broju izlaze na ulice i pozdravljaju bicikliste.

Ovogodišnje, osmo po redu izdanje održat će se prema sljedećem rasporedu: 26. rujna: etapa Primošten – Sinj, 27. rujna: etapa Biograd na moru – Novalja, 28. rujna: etapa Otočac – Opatija, 29. rujna: etapa Krk – Labin, 30. rujna: etapa Crikvenica –Ozalj i 1. listopada: etapa Samobor – Zagreb.

Cilj 3. etape utrke CRO Race će se održati u četvrtak 28. rujna 2023. u predviđenom vremenskom periodu od 16:31 do 16:46 sati u Opatiji ( Ulica Maršala Tita ).

Privremena regulacija prometa na trećoj etapi Otočac – Opatija vrijedit će 28. rujna od 13:00 do 17:30 sati na cestama Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije na ruti: Otočac – Vratnik – Senj – Novi Vinodolski – Bribir – Čavle – Rijeka – Opatija.

Trasa utrke dostupna je na poveznici https://www.strava.com/routes/3114894253415341500

U četvrtak 28. rujna u Opatiji će se od 12:00 do 14:30 sati održati i Kids CRO race – virtualna dječja biciklistička utrka na biciklističkim trenažerima koji su međusobno povezani te na ekranu reproduciraju animaciju biciklističke utrke. Svi trenažeri imaju isti protokol opterećenja te djeca startaju virtualnu biciklističku utrku koja se prikazuje na ekranu, a publika je može pratiti i bodriti natjecatelje. Utrka Kids CRO Race namijenjena je djeci školskog uzrasta u dvije kategorije, 9-10 godina i 11-12 godina. Cilj je virtualne utrke potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi.

 

Opatija