cITy upgrade: kibernetička sigurnost i umjetna inteligencija u upravi

U opatijskom Centru Gervais održava se dvodnevna cITy upgrade konferencija u organizaciji Udruge Gradova u Republici Hrvatskoj.

Na otvaranju konferencije, u ime Grada Opatije, skup je pozdravila zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić naglasivši važnost digitalizacije gradske uprave uvođenjem digitalnih rješenja za jednostavnije upravljanje i interakciju s građanima.

Konferencija je vodeći događaj fokusiran na digitalizaciju i inovacije u hrvatskim gradovima. Ove je godine naglasak na kibernetičkoj sigurnosti gradova i korištenju umjetne inteligencije pri pružanju javnih usluga. U dva dana bogatog programa s više od 30 predavača i panelista te više od 250 sudionika, konferencija će dati odgovore na neka od gorućih pitanja vezanih uz umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost te pametno upravljanje prometom u gradovima.

Posebni gosti konferencije su Gianluca Misuraca s Politehničkog sveučilišta u Madridu, izvršni direktor Master programa o umjetnoj inteligenciji u javnim službama i Joab Q. de Lang, digitalni strateg Grada Rotterdama čija su specijalnost digitalna inkluzija, kibernetička sigurnost, AI i etika.

FotogalerijaOpatija