CRO Race sutra u Opatiji

Ove subote, 02. listopada, u Opatiji je cilj pete etape međunarodne biciklističke utrke kroz Hrvatsku “Cro Race”. Bogat prigodni program uz prijenos utrke očekuje sve posjetitelje na kupalištu Slatina od 11:30 h, a dolazak natjecatelja se očekuje oko 14:15 h. Peta etapa utrke počinje u Rapcu, u 10.30 sati, a biciklisti će na putu prema Opatiji među ostalim proći i preko Labina, Vozilića, Pazina, Učke, Veprinca, Matulja, Kastva, Viškova, Rijeke i Voloskog. U završnici utrke predviđena je kružna vožnja kroz Opatiju koja povezuje Novu cestu i ulicu M. Tita na Slatini i Voloskom. Službeni cilj utrke nalazi se ispred Hotela Milenij. TZ grada Opatija i Grad Opatija su destinacijski partneri utrke.

Prigodan bogati program održat će se na kupalištu Slatina:

11:30 – 13:30 h Kids Cro Race

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u recikliranju kućnog otpada. Svim su natjecateljima i ove godine osigurani bicikli i trenažeri. Ove godine nude se 100% realistične, virtualne biciklističke utrke kroz tehnologiju proširene stvarnosti. Tako svaki mladi natjecatelj ima svoj avatar koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Na taj način djeca mogu doživjeti nevjerojatno i realno iskustvo te adrenalin koji vožnja na utrci CRO Race pruža.

11:30 – 13:30 h Expo program uz izravni prijenos utrke na video zidu

Prigodan program sponzora ovogodišnje utrke i izravni prijenos utrke uz komentatora.

Cca 14:00 h Dolazak biciklista u Opatiju

Biciklisti dolaze iz smjera Rijeke do Voloskog te se penju ulicom dr. Ivana Poščića (Tošina)  na Novu cestu (kod ex gradske vage)  i spuštaju na Slatinu ulicom Velog Jože. Prvi prolazak kroz cilj (cilj se nalazi kod hotela Milenij) očekuje se oko 14:05 h, nakon čega se vozi drugi krug kroz Opatiju do Voloskog ulicom M. Tita, te se ponovno ulicom dr. Ivana Poščića penju na Novu cestu i spuštaju na Slatinu ulicom Velog Jože prema finišu utrke. Ulazak natjecatelja u cilj (finiš utrke) očekuje se oko 14.15 h uz uzbudljivi sprint posljednjih 300 metara.

 

Budite dio ovog vrhunskog sportskog događaja i dođite bodriti natjecatelje!

Opatija