DanceStar World Dance Masters 2021. u Opatiji

Svjetsko plesno finale DanceStar World Dance Masters 2021. održat će se od 1. do 5. rujna u Opatiji. Jedinstvena plesna manifestacija ove će godine Opatiji donijeti  spektakularno DanceStar finale u organizaciji tvrtke Dancestar Hrvatska, najavljeno je na konferenciji za novinare.

– DanceStar natjecanje okupit će više od 900 sudionika iz više od 10 zemalja, koji će kroz bogati program, natjecanja, seminare i radionice prikazati svu ljepotu plesne umjetnosti. Opatija će cijeli tjedan biti centar plesnih vibracija i dom najboljih mladih plesača, trenera, koreografa, priznatih svjetskih pedagoga te ljubitelja plesa. Jedinstvene koreografije i izvedbe te natjecanja pod budnim okom priznatih svjetskih i domaćih sudaca u prekrasnoj Opatiji, slika je koja Hrvatsku stavlja na kartu najvažnijih svjetskih plesnih događaja, kazala je direktorica DanceStar Hrvatska Tatjana Pagitz.

U mnoštvu zanimljivih događaja u sklopu DanceStar natjecanja ističe se Gala Show kada će se u Centru Gervais u subotu 4. rujna predstaviti 20 najboljih plesnih koreografija DanceStar sezone 2021. u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji i to u raznim kategorijama: balet, step, akrobatski i moderni ples, urban, MTV, jazz i B-boying.

Partner manifestacije je hotelska grupacija Liburnia Riviera Hoteli d.d.,  uz svesrdnu podršku TZ grada Opatije i Grada Opatije.

– Opatija je definitivno grad plesa i manifestacija, a početak posezone obilježen ovakvom manifestacoijom donosi nam dodatnih 4 000 noćenja i dobre najave za rujan. U kolovozu će Opatija ostvariti 210 tisuća noćenja, što je 85 % u odnosu na 2019., odnosno 47 % više od prošlogodišnje statistike u istom mjesecu, rekla je Suzi Petričić, direktorica TZ grada Opatija.

Gradonačelnik Fernando Kirigin je izrazio zadovoljstvo što je Opatija domaćin ovako važnog plesnog natjecanja, a ujedno i činjenicom što se hotelska kuća LRH uključila u pokroviteljstvo događaja koji je prepoznat kao važan za cijelu destinaciju.

Zbog zahtjevne organizacije, sukladno epidemiološkim mjerama, ovogodišnji DanceStar World Masters će se, nažalost, odvijati bez publike.

Opatija