Jedna od glavnih manifestacija u okviru programa „Zima u Opatiji“ jesu i „Dani cokolade“ koji upravo traju u Opatiji od 7. do 9. prosinca. Unatoc hladnom vremenu, jakoj buri i snijegom okovanoj okolici, danas su se u hotelu Kvarner okupili zainteresirani ljubitelji slastica, gdje je rezana torta „Lungomare“- prava autohtona opatijska torta, koju je osmislila umjetnica Marina Prijatelj. Stilizirana da oblikom posjeca na popularnu opatijsku obalnu šetnicu, ova je torta i numerickim podudaranjem asocirala na Lungomare, jer je bila duga 12 metara, dok je obalna šetnica duga 12 kilometara. Svecano su je prerezali mali gradonacelnik Ivan Tancabel i zamjenica gradonacelnika Opatije Marina Gašparic u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Tom je prilikom nastupila i ženska klapa „Volosko“. Kasnije tijekom dana u Umjetnickom paviljonu Juraj Šporer održana je radionica pod nazivom „Kako je nastala cokolada“ na kojoj su ucenici Ugostiteljske škole pod mentorstvom šefa kuhinje Saše Bešlica, izradivali cokopraline i dekoracije od cokolade, ali i prave jaslice od cokolade koje su napravili uz asistenciju osoblja hotela Adriatic. Jaslice ce ostati u Šporeru kako bi ih zainteresirani mogli pogledati i uživati u ovoj maštovitoj rukotvorini opatijskih ucenika. Popodnevni sati rezervirani su bili za druženje zainteresiranih ljubitelja vina i cokolade na Opatijskom paradoksu- sljubljivanju vrhunskih vina i vrhunske cokolade, pod vodstvom sommeliera Branka Muždeka. Opatijski je paradoks realiziran u suradnji s Milicom Sekulic. Podsjecamo da se tijekom cijelog vikenda na Ljetnoj pozornici odvija prigodna prodaja cokoladnih slastica.