Dani srca u Opatiji

U sklopu manifestacije „Dani srca u Opatiji“ u Thalassotherapiji Opatija održan je mini Simpozij SCIENCE 4 HEALTH. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma Thalassotherapija Opatija u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Medicinskim fakultetom Rijeka predstavila je novouređeni Edukacijski centar Thalassotherapije i sveučilišni udžbenik RITAM, čiji su autori prof. dr. sc. Viktor Peršić i doc. dr. sc. Dijana Travica Samsa sa suradnicima. Na simpoziju su predstavljene i javnozdravstvene preventivne akcije te najnovija saznanja iz područja kardiometabolizma te tjelesne aktivnosti u kardiovaskularnih bolesnika i sportaša.

Današnji svečani dan u Thalassotherapiji obilježilo je i potpisivanje ugovora o suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) vezano uz medicinsku rehabilitaciju vrhunskih sportaša.

Gradonačelnik Fernando Kirigin je pozdravio uvaženi skup naglasivši kako je Opatija brendirana kao centar zdravstvenog turizma. Vrhunski sportaši su važan promotor naše zemlje širom svijeta te je suradnja s HOO-om izuzetno značajna, dodao je.

Dani srca u Opatiji nastavljaju se sutra, 30. rujna humanitarnom utrkom „Trčimo za srce“ koja starta u 10 h.

FotogalerijaOpatija