Digitalni nomadi – prilika za novi koncept turizma

Gradonačelnik Fernando Kirigin sudjelovao je na današnjoj konferenciji “Digitalni nomadi – prilika za za novi koncept turizma” koja je održana u opatijskom hotelu Ambasador u organizaciji Novog lista.

U Hrvatskoj je više od 200 osoba podnijelo zahtjev za boravkom u našoj zemlji temeljem statusa digitanog nomada, od čega je odobreno 80 zahtjeva. Najviše zahtjeva stiglo je iz SAD-a, Velike Britanije i Rusije, čulo se na konferenciji.

Naime, Hrvatska je početkom ove godine, još u vrijeme najvećih restrikcija putovanja, zakonskim izmjenama definirala boravak stranih državljana koji do godine dana za mjesto rada biraju Hrvatsku. Tako smo postali peta zemlja u svijetu i druga u Europi koja je prepoznala važnost i perspektive digitalnih nomada u razvoju turizma.

U raspravi o potencijalima koje digitalni nomadi znače kao ambasadori hrvatskog turizma, ali i o glavnoj sezoni koja je bila iznad očekivanja, u Opatiji su razgovarali Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, Terezija Gras, državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Amerikanac Steve Tsentserensky, jedan od prvih digitalnih nomada u Hrvatskoj te Tomislav Pancirov, lifestyle poduzetnik, digitalni nomad i bloger, uz moderatoricu Idu Prester. Ova je tema u Ambasadoru okupila brojne turističke djelatnike s čitavog Kvarnera.

FotogalerijaOpatija