Donacija Lionsa opatijskom Crvenom križu

Predstavnici Lions Cluba Opatija donirali su Gradskom društvu Crvenog križa Opatija novčana sredstva u iznosu od 2.500,00 kuna za provedbu projekta „Donatorski ručak“. Pridružila im se i zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić koja je istaknula da Grad uvijek podržava sve humanitarne inicijative i intencije donatora usmjerene ka potrebitima.

– Donatorski ručak je hvalevrijedan projekt te zahvaljujemo Lions Clubu Opatija, kao i Crvenom križu Opatija na organizaciji i okupljanju svih zainteresiranih donatora tijekom cijele godine. Smatram da zajedništvo, dijalog, međusobno razumijevanje te zajedničke aktivnosti u lokalnoj zajednici uvelike doprinose napretku društvenog i socijalnog života, kazala je Đukić.

Projekt se nastavlja modificiran sukladno epidemiološkoj situaciji na način da će ovom donacijom Gradsko društvo Crvenog križa Opatija priskrbiti tople obroke u Boćariji Opatija, a za korisnike Socijalne samoposluge. Svaki korisnik prigodom preuzimanja paketa hrane u Socijalnoj samoposluzi GDCK Opatija dobit će i bon za konzumaciju toplog obroka u Boćariji.

– Lions Club Opatija već niz godina surađuje s opatijskim Crvenim križem te smo odlučili nastaviti našu donatorsku akciju koja se sastojala u kuhanju obroka za korisnike usluga Crvenog križa. Budući da zbog epidemioloških razloga akciju ne možemo više provoditi na taj način, donirali smo novčana sredstva koja će biti pretvorena u bonove i iskoristit će se u Boćariji, istaknula je predsjednica Lions Cluba Opatija Ivana Jakovac.

Najavila je i kako uskoro planiraju humanitarnu akciju degustacije vina u hotelu Paris na kojoj će okupiti vinare iz regije od Novog Vinodolskog do Istre, a iznos od prodaje vina koja će oni donirati utrošit će se u dobrotvorne svrhe.

– Želja nam je da ta sredstva doniramo u dogovoru s Gradom Opatija za opremanje jednog dječjeg igrališta. U studenom ćemo organizirati i akciju prikupljanja i prodaje knjiga po popularnim cijenama koja će se održati na riječkom Korzu, a prihod će ići u korist Onkološkog odjela Dječje bolnice Kantrida. U pripremi je i naše tradicionalno obilježavanja Dana dijabetesa i prevencije dijabetesa koje ćemo ove godine obilježiti 15. studenog u Thalassotherapiji Opatija, zaključila je Jakovac.

 

 

Opatija