Donacija malteških vitezova župljanima Sv. Jakova u povodu blagdana sveca zaštitnika Opatije

Povodom blagdana Svetog Jakova članovi Suverenog reda Svetog Ivana Jeruzalemskog, vitezovi Malte, malteška dama Rita Panziera i malteški vitez Enzo Pizzeghella donirali su potrebitim župljanima Župe svetog Jakova veći broj poklon paketa s hranom i ostalim potrepštinama.

Talijanski humanitarci dobar dio godine provode u Opatiji jer gospođa Rita Panziera ima opatijske korijene, majka joj je bila iz poznate obitelji Tomašić.

Podsjetimo, Malteški su vitezovi omogućili i velik broj donatorskih ručkova za potrebite, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Opatija, koji su prekinuti uslijed pandemije, no sasvim će se sigurno uskoro nastaviti.

Njihovom je zaslugom u Opatiji još 2003. započeo i humanitarni projekt prikupljanja plastičnih čepova s ambalaže, sav prihod od prodaje kojih su poklonili raznim opatijskim udrugama i nabavci medicinskih pomagala za potrebite.

– Zahvaljujem vam na vašem velikom srcu i humanosti, a naša suradnja u Opatiji će se nastaviti i dalje, naglasio je gradonačelnik Kirigin.

Župnik Župne crkve sv. Jakova pater Ivan Tambolaš, zahvalivši na donaciji, istaknuo je kako je ona već gotovo podijeljena, što pokazuje da je svaka pomoć potrebitima uvijek dobro došla.

Gospođa Rita i gospodin Enzo svim Opatijkama i Opatijcima čestitaju Dan grada i blagdan sv. Jakova.

Opatija