Donacija Opatije 21 DND-u i Kolibrićima

Tvrtka Opatija 21 d.o.o. četvrtu godinu za redom nastavlja s donacijama opatijskom Društvu “Naša djeca”. Ove je godine donacijom vrijednom 3 tisuće eura nabavljen klima uređaj za logopedski kabinet, senzorna soba opremljena tatami podlogama te rekvizitima i pomagalima za potpomognutu komunikaciju: štipaljke pričalice, interaktivni zid, bluetooth zvučnik za izvođenje glazbenih aktivnosti i sadržaja unutar radionice/igraonice Kolibrići.

Zahvalivši na donaciji tajnica DND-a Sanja Škorić i stručna suradnica Antonija Katić su naglasile kako na ovaj način mogu kvalitetno nadograđivati senzornu sobu za djecu s teškoćama u razvoju, starosti od 2 do 15 godina. Ove godine u programu Kolibrići na kvadrat sudjeluje 70-ero djece. Radom i igrom u Kolibrićima djeca ostvaruju kvalitetan napredak u prostoru koji osjećaju kao svoj drugi dom.

– Zadovoljstvo nam je što možemo pomoći, svakoga dana prolazim pored prostorija Opatijskog DND-a, susjedi smo i uvijek smo vam na raspolaganju za pomoć, kazao je direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok.

– Zahvaljujem upravi tvrtke Opatija 21 na primjeni društveno odgovornog poslovanja i redovitim donacijama kojima pomažu radu opatijskog Društva naša djeca. Status Grada prijatelja djece Opatija s ponosom nosi još od 2005. godine. Taj status nije samo ukras, već ga shvaćamo vrlo ozbiljno te smo u potpunosti orijentirani ka dobrobiti naših najmlađih sugrađana. Grad Opatija nizom poticajnih mjera prati djecu i mlade od samog rođenja, kroz predškolsku i školsku dob, sve do fakulteta i takvi će programi za nas uvijek biti prioritetni, kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Projekt Kolibrići na kvadrat Društvo „Naša djeca“ Opatija provodi uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u partnerstvu s Gradom Opatijom i Općinom Lovran. Cilj je programa namijenjenog djeci s liburnijskog područja i riječkog prstena poboljšanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te pomoć u integraciji u društvo. Aktivnosti programa izvodi stručni tim Društava “Naša djeca“ Opatija i vanjski stručni suradnici. Tim čine edukacijski rehabilitator, logoped, socijalni pedagog, pedagog i odgojitelj. Svi su programi za roditelje besplatni.

Fotogalerija

Opatija