Dora 2022. u Opatiji 19. veljače

Nastavak izuzetno dobre suradnje Grada Opatije i HRT-a potvrđen je današnjim potpisivanjem Dodatka sporazumu o organizaciji manifestacije Dani HRT-a i izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora u Centru Gervais.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok.

„Dora 2022.“ održat će se u Opatiji 19. veljače 2022. Novost je da ove godine  suorganizator postaje i TZ grada Opatija, a potpisani Dodatak sporazumu odnosi se na razdoblje od tri godine, do 2024. godine.

–  Vrlo sam zadovoljan što smo zajedničkim zalaganjem i izvrsnom suradnjom osigurali uvjete za ostanak popularne glazbene manifestacije u Opatiji. Opatija je grad festivala, grad manifestacija, bogate kulturne baštine. Osim toga, izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije godinama se održava u našem gradu pa je tako povratak Dore u Opatiju 2019. bio sasvim logičan korak i želimo da tako i ostane. Novost je što će se u organizaciju manifestacije uključiti i opatijska Turistička zajednica. U pretpandemijskim godinama Dora je u Opatiju privlačila velik broj domaćih gostiju, a obzirom da je to ujedno i vrijeme karnevalskih događanja bilježili smo značajne poraste turističkih statistika. Epidemiološka situacija, sada naravno diktira na koji će način cijela manifestacija biti održana. Prilagodit ćemo se uvjetima u trenutku održavanja manifestacije, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin prilikom potpisivanja Sporazuma.

– Izuzetna mi je čast biti ovdje s vama u ime HRT-a te potpisati sporazum o organizaciji našeg kapitalnog projekta. Naglasak je cijele manifestacije na Opatiji, gradu koji je sinonim za vrhunski glazbeni spektakl, snimke s kojeg ćemo upravo iz Opatije odaslati u svijet, a  one govore o našoj produkcijskoj kvaliteti. Svjesni smo zahtjevne situacije u kojoj se nalazimo, no vjerujemo da će se Dora 19. veljače održati kako smo zamislili, istaknuo je glavni ravnatelj Robert Šveb zahvalivši svim suorganizatorima na zajedničkom radu.

Direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić kazala je kako je povijest Dore vezana uz Opatiju, a glazbena manifestacija Opatiji donosi image festivalske destinacije i dobre turističke rezultate u predsezoni. U ime tvrtke Opatija 21 direktor Igor Štok je naglasio kako su njegovi djelatnici već uigrani i spremni za organizaciju spektakla.

Podsjećamo, prije četiri godine, Dora se vratila u Opatiju nakon višegodišnje stanke te se od tada izbor za hrvatskog predstavnika na Eurosongu održava u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Fotogalerija

Opatija