Druženje s građanima na Badnjak pred tržnicom uz degustaciju ribljih jela serviranih u biorazgradivom posuđu

Tradicionalno druženje s gradanima na Badnjak pred tržnicom  gradonacelnika Ive Dujmica, njegovih zamjenika Marine Gašparic i Fernanda Kirigina i predsjednika Gradskog vijeca Opatije Viktora Peršica  održavalo se tijekom prijepodneva; gužva, dobra atmosfera uz glazbu i degustaciju ribljih jela obilježila je i ovogodišnje tradicionalno okupljanje pred opatijskom tržnicom. Kao posebnost  ipak isticemo da je Grad Opatija omogucio degustaciju jela i pica serviranih u biorazgradivom posudu, sve u sklopu programa Zero waste kojeg provodi kao partner s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Inace, u pripremi današnjeg slavlja sudjelovali su ucenici i profesori Ugostiteljske škole Opatija, koji su pripremili oko 600 porcija jela od bakalara; zatim, bili su prisutni i brojni opatijski hotelijeri, koji su se danas pridružili svaki sa svojom raznovrsnom prigodnom za Badnjak ponudom jela i pica – Liburnia Riviera Hoteli, Milenij Hoteli, Hotel Mozart, Hotel Bristol, Hotel Adriatic, Restaurant Evergreen, Radnik d.d. Opatija i Rivijera d.d. Opatija. Za izvrsnu atmosferu pobrinula se klapa Cinquina, kao i uvijek kvalitetan Mario Lipovšek Battifiaca koji je vodio cijeli program, kao i “motorizirani” Djedovi Božicnjaci  koji su u svom poznatom stilu, na motorima, pristigli pred tržnicu i pridružili se gradanima, dijelivši slatkiše i prigodne poklone najmladim sugradanima. Na kraju, spomenimo još da je program djelomicno financiran iz europskog projekta Zero waste ciji je cilj smanjenje otpada nakon javnih dogadanja; tako su se danas pred opatijskom tržnicom jela servirala u plitice od šecerne trske, uz drveni pribor za jelo a hladna pica tocila u caše od posebnog materijala – polilaktida.  

Opatija