Edukacija o aktivnom sudjelovanju mladih u zajednici

 Dvodnevna edukacija o aktivnom sudjelovanju mladih u zajednici i procesima odlučivanja u Vili Antonio, za mlade od 15 do 30 godina, održava se u organizaciji opatijske Udruge Žmergo.

Grad Opatija pokrenuo je izradu Lokalnog programa za mlade Grada Opatije 2018.- 2021., a Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo ovaj prvi strateški dokument namijenjen mladima na svojoj posljednjoj sjednici.

U sklopu LPZM događa se niz aktivnosti namijenjenih mladima, ali i onima koji rade s mladima, kako bi se uspješno krenulo s realizacijom LPZM i umrežavanjem cijele zajednice u narednim koracima. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2018. godinu.

– Lokalni je program za mlade Grada Opatije donesen, no bez vašeg aktivnog sudjelovanja on je samo slovo na papiru. Vašoj kreativnosti, svježim idejama i znanju prepuštamo, s punim povjerenjem, daljnje djelovanje, a za nekoliko godina ćemo se opet naći i svjedočiti ostvarenom, poručio je sudionicima edukacije gradonačelnik Ivo Dujmić.

Na dvodnevnoj edukaciji polaznici će se baviti temama aktivnog sudjelovanja, rada s mladima, sektorom mladih u zajednici. Dotaknut će se procesa donošenja odluka i politika za mlade, a sve to na dinamičan, interaktivan način kroz niz metoda neformalnog obrazovanja. Cilj je osnažiti i motivirali čim veći broj mladih da se uključe u realizaciju usvojenog Lokalnog programa za mlade te na taj način jačati sektor mladih u Opatiji.

Edukacija je namijenjena članovima Savjeta mladih Grada Opatije, Vijeća učenika srednjih škola u Opatiji, Studentskog zbora Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, mladima okupljenima u udruge mladih te svim zainteresiranima za područje aktivnog sudjelovanja mladih u zajednici i u donošenju odluka.

Fotogalerija

Opatija