Festival Opatija pokreće suradnju sa Znanstveno-edukacijskim centrom Višnjan

Festival Opatija pokrenuo je čak tri nova programa posvećena djeci Opatije i okolice.

Znanstvene radionice u Moho centru u Voloskom

Festival Opatija ostvario je suradnju s poznatim Znanstveno-edukacijskim centrom u Višnjanu čiji će edukatori kroz praktične aktivnosti polaznike radionice susresti sa svijetom znanosti i upoznati ih sa znanstvenim metodama kroz pokuse, promatranja, mjerenja prirodnih pojava, te se dotaknuti područja biologije, geologije, kemije i fizike.

„Ove radionice su namijenjene djeci koja pokazuju interes za znanost. Dakle, ovdje je nevažno kakve ocjene dijete ima u školi, već je važno da gaji radoznalost prema znanosti. Mislim da je ovo izuzetna prilika za svu djecu Opatije i jako mi je drago što to radimo u suradnji sa znanstveno-edukacijskim centrom Višnjan čiji edukatori spadaju u sam hrvatski vrh edukacije i popularizacije znanosti“, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Višnjanske radionice u Moho centru počinju 12. ožujka 2022., a održavat će se subotama u dvije grupe: djeca uzrasta 3. i 4. razreda osnovne škole od 10 do 12 sati, djeca uzrasta 6. i 7. razreda osnovne škole od 13 do 15 sati.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, broj polaznika je ograničen, a prijave se šalju na mail: [email protected].

Dramske radionice u centru Gervais
Festival Opatija je ponudio mogućnost pohađanja dramskih radionica. Od 21. do 26. veljače 2022. u centru Gervais dvadesetero djece već je počelo istraživati kazališnu umjetnost i kako realizirati kazališnu predstavu. Voditeljica radionice je Petra Radin, hrvatska glumica, redateljica i producentica. Tijekom radionica djeca će samostalno napisati zajednički dramski tekst, napraviti scenografiju i naučit osnove glume, a usvojeno će ponosno pokazati u nedjelju, 27. veljače u 11 sati na završnoj predstavi.

„Prve prijave, u suradnji s opatijskom osnovnom školom, krenule su početkom veljače i s obzirom na to da je radionica brzo popunjena odlučili smo se na još jednu za djecu starijeg školskog uzrasta koja će se održati tijekom školskih praznika u travnju“, istaknuo je Ernie Gigante Dešković.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje, broj djece je ograničen, a prijave se mogu poslati na mail: [email protected]

Glazbena škola u Moho centru u Voloskom

U suradnji s Yamaha Music School, 1. ožujka 2022. kreću glazbeni tečajevi u Moho centru u Voloskom, kako bi djeci Voloskog, ali i cijele Opatije omogućili i taj vid kreativne ponude. Više informacija dostupno je na web stranici yamahamusicschool-rijeka.hr i na mailu: [email protected]

Opatija