Festival Opatija uvodi novi kazališni ciklus – najpriznatije domaće kazališne kuće u Gervaisu!

Festival Opatija uvodi novi kazališni ciklus u Gervaisu posvećen najpriznatijim domaćim kazališnim kućama. „Uvodimo ovu ambicioznu novost kojom podižemo kazališnu ponudu u Opatiji. Svaki mjesec bit će posvećen jednom od najboljih domaćih kazališta koji će se tijekom tog perioda predstavljati našoj publici. Krećemo s poznatim Exitom čime veljača postaje „Mjesec Teatra Exit u Gervaisu“, zatim slijedi mjesec Komedije u Gervaisu, mjesec Gavelle u Gervaisu, mjesec Kerempuha u Gervaisu, itd.“, naveo je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.

Prva Exitova predstava na programu je već u petak, 4. veljače. Radi se o komičnom autorskom projektu Josipe Anković i Josipa Ledine, „Fešta“ koji na inovativan način propituje i ismijava ljubavne, bračne i rodne stereotipe, kao i odnos glumca i publike koja postaje aktivni sudionik predstave.
Četvrtak, 17. veljače donosi nam jedan od najgledanijih Exitovih komada (krajem 2019. proslavljena je 450. izvedba!), satiričnu komediju „Kako misliš mene nema?!“ s višestruko nagrađivanim glumcima Amarom Bukvićem i Filipom Jurčićem. Vrhunskom sposobnosti glumačke transformacije, njih dvojica putuju kroz niz identiteta, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo.
U petak, 25. veljače gledamo predstavu „Cabaret – koncert za žlice i gitaru“. Riječ je o autorskom projektu u kojem Mario Jovev i Nikola Medić pod mentorstvom Lenke Udovički i Rade Šerbedžije na iznimno duhovit i satiričan način pričaju o životu kroz uglazbljenu poeziju. Svaka pjesma ima svoju priču i pozadinu i koliko god lepršavo i zabavno zvučale, one nose duboku poruku o svijetu u kojem živimo.

Uvodi se i kazališna pretplata koja za predstave iz ciklusa „Mjesec Teatra Exit u Gervaisu“ iznosi 210 kuna!

Ulaznice za sve programe u centru Gervais mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music Shopu, online na portalu Mojekarte.hr i sat vremena prije početka programa.

Osim predstava za odrasle iz ciklusa „Mjesec Teatra Exit u Gervaisu“, Festival Opatija je pripremio i predstave za najmlađe u svojem programu odgajanja novih generacija ljubitelja kazališta: „Plačko“ u izvedbi Male scene u nedjelju 6. veljače u 11 sati i predstava „Avijonko se ženi“ Scene Gorica 13. veljače u 11 sati.

 

 

Opatija