Grad Opatija u Bruxellesu predstavio dobru praksu rada s mladima

U sklopu projekta Europe Goes Local, Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je međunarodnu aktivnost u organizaciji nacionalnih agencija nadležnih za provedbu programa Erasmus+ u području mladih. Međunarodna aktivnost „Municipalities4Democracy – Local youth policy and youth voice“ održana je prošlog tjedna u Bruxellesu.

Riječ je o treningu namijenjenom zaposlenicima u jedinicama lokalne samouprave koji su nadležni za pitanja mladih i koordinatorima rada savjeta mladih. Cilj treninga je bilo upoznavanje s DRT online toolkitom te razmjena iskustava s uključivanjem mladih u procese donošenja odluka na lokalnoj razini. Sudjelovalo je 23-oje stručnjaka u radu s mladima iz raznih dijelova Europe. Hrvatsku su predstavljala dva člana, među kojima je Grad Opatiju predstavljala Ines Jerkić, viša stručna suradnica za odgoj, obrazovanje i mlade.

Ines Jerkić u svome je izlaganju istaknula primjere dobre prakse, kako Grad Opatija stvara poticajno okruženje za mlade, nagrađuje izvrsnost i stimulira deficitarna zanimanja putem stipendija te na koje načine mladi mogu sudjelovati u odlučivanju na lokalnoj razini.

Međunarodna aktivnost financirana je kroz Erasmus+ (TCA) preko Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Fotogalerija
Opatija