Gradonačelnik primio Marijana Hauperta povodom odlaska u mirovinu

Gradonačelnik Fernando Kirigin održao je prijem za dugogodišnjeg ravnatelja Doma za starije osobe Volosko Marijana Hauperta povodom odlaska u mirovinu, a prisutni su bili i nova ravnateljica Doma Gordana Saršon, zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina. Haupert je 41 godinu radio u sustavu socijalne skrbi u Opatiji, od čega je 20 godina bio ravnatelj najveće ustanove na području Liburnije koja skrbi o starijim sugrađanima.

Gradonačelnik je zahvalio bivšem ravnatelju na trudu koji je utkao u svoj dugogodišnji radni vijek.

– Uvijek ste odgovorno obavljali svoj posao. Opatija ima pretežno starije stanovništvo i uvijek se traži „mjesto više“ u Domu te je jako važno da su uvjeti dobri i da se njime kvalitetno rukovodi. Vi ste na mjestu ravnatelja bili čak 5 mandata i mnogo ste toga učinili na unaprjeđenju uvjeta i kvalitete, istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

Marijan Haupert kazao je kako je vrijeme do mirovine brzo prošlo jer je uvijek bilo puno posla. U Opatiju ga je iz Zagreba nakon završenog studija socijalnog rada dovela ljubav, tu se oženio i ostao. Najprije se 1981. godine zaposlio u Centru za socijalnu skrb Opatija gdje je obavljao posao polivalentnog socijalnog radnika do 1992. godine, kada postaje direktor u Centru za društvenu brigu o starijim osobama Volosko. Od 2002. godine pa do listopada ove godine obavlja posao ravnatelja u Domu za starije Volosko. Bavio se i volonterskim radom u Savezu gluhih i nekadašnjem SIZ-u socijalne zaštite, a bio je i predsjednik Udruge distrofičara.

– Puno se toga promijenilo u sustavu socijalne skrbi tijekom svih ovih godina. Kada sam došao na mjesto ravnatelja u Domu bilo je 190 korisnika smještenih u 2 zgrade, a danas ih je 122 koji su smješteni u 3 zgrade. Za stvaranje potrebnih uvjeta za podizanje kvalitete života starijih osoba proizlazili su brojni zadaci usmjereni na unapređivanju rada u Domu, a svakodnevni rad, novi zakonski propisi te društveno ekonomske promjene nametale su niz novih zadataka koje sam maksimalnom angažiranošću nastojao rješavati na zadovoljstvo svih stanara i zaposlenika Doma. Posebno sam ponosan što smo uspjeli izgraditi lift koji je puno pomogao i olakšao život i rad u Domu. Zadovoljan sam i što me naslijedila kolegica iz sustava socijalne skrbi, istaknuo je Haupert te dodao kako se veseli mirovini i sigurno mu neće biti dosadno jer će se posvetiti čuvanju unuka.

Uz riječi zahvale gradonačelnik je Haupertu uručio prigodni poklon – umjetničku sliku Claudia Franka  te mu zaželio puno lijepih, aktivnih i vitalnih godina u zasluženoj mirovini. Čestitkama se pridružila i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina, koja je s bivšim ravnateljem surađivala niz godina te pohvalila njegov rad, kao i mnogobrojne aktivnosti koje je organizirao s djelatnicima i korisnicima Doma, a koje su postale prepoznatljive u zajednici.

Dobrodošlicu novoj ravnateljici gradonačelnik je uputio uz buket cvijeća. Gordana Saršon na mjesto ravnateljice Doma za starije Volosko dolazi iz Centra za rehabilitaciju Rijeka te ističe kako će nastaviti razvijati sve dobro što je zatekla te nastojati pojačati strukturu zaposlenih i urediti objekte.

Fotogalerija

Opatija