“Gušti od ribi” podsjećaju na važnost konzumacije ribe

“Gušti od ribi” naziv je novog europskog projekta Grada Opatije uz partnera Udrugu “Ikarski barkajoli” ukupno vrijednog 43.780,00 eura.

Cilj projekta je podizanje svjesnosti o važnosti konzumacije ribe te informiranje i podučavanje, osobito djece i mladih, o njenim nutritivnim svojstvima i jednostavnijim načinima pripreme ribljih jela u vlastitoj kuhinji. Smisao je potaknuti stvaranje nove generacije konzumenata bogatstva koje pruža naše more, a istovremeno utjecati na održivost hrvatskog ribarstva.

Sve počinje već idućeg vikenda, 5. kolovoza od 12,30 sati kroz popularnu ikarsku manifestaciju “Vino i vruja” i gastro-show “Gušti od ribi”. Posjetitelji će u Iki biti upoznati s jednostavnom pripremom ribljih jela i vinima koja se sljubljuju s određenom vrstom ribe. Gastronomske tajne odat će im slavni kuhar Stevo Karapandža i njegov mlađi kolega Luka Goleš.

Kroz projekt “Gušti od ribi” bit će izrađena mobilna aplikacija, provedena medijska kampanja kroz radio emisije te održane radionice u tri opatijske srednje škole te u Osnovnoj školi “Rikard Katalinić Jeretov” koje će voditi poznati kuhar David Skoko.

Opatija