Iskaz interesa za radionicu Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ

Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu „Najava natječaja za provedbu tipa operacije 6.1.1. – Potpora mladim poljoprivrednicima i 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.

TEMA 1

Najava natječaja za provedbu operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” ima za cilj pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarenje dovoljno prihoda za dostojanstven život i ostanak na ruralnom području, čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području.

Visina potpore je 15.000,00 € u protuvrijednosti HRK

TEMA 2

Najava natječaja za provedbu operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”  na koji se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine, a planiraju financirati mnogobrojne aktivnosti kao npr. kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i dr.

Visina potpore je 20.000,00 € ili 50.000,00 € u protuvrijednosti HRK

Kroz teme će se obraditi sljedeća poglavlja:

  • Predmet natječaja
  • Uvjeti prihvatljivosti korisnika
  • Uvjeti prihvatljivosti aktivnosti
  • Prihvatljivi sektori
  • Broj projekata po korisniku
  • Potrebna dokumentacija
  • Kriteriji odabira
  • Način podnošenja zahtjeva za potporu
  • Pitanja i odgovori

Predavač je Miro Kasipović, dipl. ing. tehnologije, KAM CONSULTING Rijeka

 

RADIONICA ĆE SE ODRŽATI :

Krajem 9. ili početkom 10. mjeseca u prostorijama  Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, Ravna Gora, Stara Sušica, Karolinska cesta 87 ili na Vašem području ukoliko bude dovoljno prijavitelja.

Molimo da Vaš interes za sudjelovanje na radionicama potvrdite na email: [email protected] ili mob 099 80 50 113, najkasnije do 15. 9. 2021. kako bismo mogli planirati prostor i broj grupa prema broju prijavljenih.

Opatija