Ispravak gradonačelnika Grada Opatije Ive Dujmića neistinitih navoda objavljenih u tekstu Novog lista 3. listopada 2014.

Ispravak gradonačelnika Grada Opatije Ive Dujmića neistinitih navoda objavljenih u tekstu Novog lista 3. listopada 2014.

  U današnjem broju Novog lista ( petak, 3. listopad 2014.) objavljen je tekst  pod naslovom „Deškovic: LRH tjera ljude da sami sebi potpisuju otkaze“ na strani 20. i 21. kojeg potpisuje novinar Davor Žic. U tekstu su prenijeti navodi sa konferencije za medije nezavisnog vijecnika u Gradskom vijecu Opatije Ernia Gigante Deškovica, koji nipošto ne odgovaraju istini. Kako bi javnost i gradani bili istinito informirani, gradonacelnik Ivo Dujmic poslao je tekst ispravka uredništvu Novog lista, koji dalje prenosimo u cjelosti:   ” Poštovani glavni urednice i clanovi uredništva Novog lista, U tekstu se citira nezavisni vijecnik u Gradskom vijecu Grada Opatije Ernie Gigante Deškovic koji je rekao da je „gradonacelnik na posljednjoj sjednici Vijeca dao cinican savjet neka se ti radnici jave nadredenima – valjda istima onima koji dijele otkaze« što nije istinit navod. Tocno je da sam na toj sjednici, odgovarajuci upravo na upit vijecnika Deškovica,  za govornicom odgovorio da se „radnici LRH imenom i prezimenom trebaju obratiti clanovima Nadzornog odbora tvrtke, kako bih ja mogao postaviti pitanje na sjednici NO-a što se to dešava“ . Dakle, niti sam spominjao nadredene ili Upravu tog društva, kako spominje Deškovic na konferenciji za medije,  niti sam na to i mislio, što sam precizirao i rekao javno. To su culi svi nazocni, a i novinari drugih medija  i tocno su prenijeli u svojim izvještajima sa sjednice Gradskog vijeca, o cemu postoji i zapisnik sa sjednice.  Odgovarajuci Deškovicu, još jednom sam ponovio što zapravo znaci kada je netko vlasnik kontrolnog paketa dionica od  25%+1 u nekoj tvrtki, rekavši da zakon jasno kaže koja prava ima vlasnik tih dionica, a koja nema, i u kojim situacijama onda ima pravo intervenirati, a u kojima nema to pravo. Uz to, vijecnik Deškovic je u mandatu 2009.-2013. kada je Grad Opatija sa tri susjedne opcine dobila vlasništvo nad tim dionicama obnašao funkciju zamjenika gradonacelnika Opatije, te je više puta bio u prilici informirati se detaljnije o pravima koja zakonom proizlaze iz tog dionickog paketa upravljacu tj. vlasnicima.  Jednako je tako neistinit navod o stanju zaduženosti gradskog proracuna iz cega, kako u petak prenosi Novi list, Deškovic onda javnosti pruža i pogrešan zakljucak, da bi zbog „raznih davanja i  kredita sasvim dobro došla prodaja svog udjela u LRH“. Tocno je, o cemu redovno i detaljno Grad Opatija izvještava javnost, da je stanje zaduženosti gradskog proracuna na razini od 5,4 posto dok je maksimum zaduženosti proracuna koju zakon dopušta – 20 posto.  Jasno je iz brojaka da je stanje zaduženosti opatijskog proracuna na niskoj razini, što znaci da može servisirati obveze  i to se uredno i odvija; upravo je na istoj sjednici Gradskog vijeca Opatije bilo rijeci o tome, jer je kao tocka dnevnog reda data iscrpna informacija o Izvršenju proracuna Grada Opatije u prvom polugodištu ove godine.”   S poštovanjem,   Ivo Dujmic Gradonacelnik Grada Opatija  

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija