Izbori za XIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća

Izbori za XIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić posjetili su Osnovnu školu “Rikard Katalinić Jeretov”u kojoj su danas održani izbori za XIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije.

U izborima za XIII. saziv DGV-a sudjelovali su učenice i učenici IV., V., VI. i VII. razreda OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i učenice i učenici OŠ Viktora Cara Emina Lovran istog uzrasta s mjestom prebivališta u Dobreću, Opriću i Iki, odnosno na području Grada Opatije. Birali su između svojih školskih kolegica i kolega koji su se prethodno kandidirali.

Gradonačelnik i zamjenica biračka su mjesta u OŠ “R. K. Jeretov” obišli s ravnateljicom škole Milanom Međimorec i tajnicom DND-a Opatija Sanjom Škorić.

– Na ovaj način učite kako funkcionira demokracija, a nakon što sjednete u klupe opatijskih gradskih vijećnika, svoje ćete ideje slobodno iznositi i pitanja postavljati meni i mojoj zamjenici. Nadam se da u tome nećete biti prestrogi, našalio se gradonačelnik te dodao kako ga raduje buduća suradnja s malim gradskim vijećnicima.

Nakon objave konačnih rezultata izbora, konstituirajuća sjednica XIII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije održat će se do kraja listopada.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija