Izbori za XIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić posjetili su Osnovnu školu “Rikard Katalinić Jeretov”u kojoj su danas održani izbori za XIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije.

U izborima za XIII. saziv DGV-a sudjelovali su učenice i učenici IV., V., VI. i VII. razreda OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija i učenice i učenici OŠ Viktora Cara Emina Lovran istog uzrasta s mjestom prebivališta u Dobreću, Opriću i Iki, odnosno na području Grada Opatije. Birali su između svojih školskih kolegica i kolega koji su se prethodno kandidirali.

Gradonačelnik i zamjenica biračka su mjesta u OŠ “R. K. Jeretov” obišli s ravnateljicom škole Milanom Međimorec i tajnicom DND-a Opatija Sanjom Škorić.

– Na ovaj način učite kako funkcionira demokracija, a nakon što sjednete u klupe opatijskih gradskih vijećnika, svoje ćete ideje slobodno iznositi i pitanja postavljati meni i mojoj zamjenici. Nadam se da u tome nećete biti prestrogi, našalio se gradonačelnik te dodao kako ga raduje buduća suradnja s malim gradskim vijećnicima.

Nakon objave konačnih rezultata izbora, konstituirajuća sjednica XIII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije održat će se do kraja listopada.

Fotogalerija


Opatija