Kartohod krasi hol opatijske Osnovne škole “R. K. Jeretov”

Kao četvrta škola u Hrvatskoj, opatijska je Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov” postala vlasnicom kartohoda. Kartohod je digitalna ortofotokarta nastala temeljem službenih podataka Državne geodetske uprave. Riječ je o poklonu Državne geodetske uprave školi, s ciljem promocije i daljnjeg unapređenje geodetske struke.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, zajedno s ravnateljicom opatijske škole Milanom Međimorec svečano je otvorio kartohod, uz prisutnost zamjenice gradonačelnika Kristine Đukić, pročelnice ureda za katastar Rijeka Irene Benasić, voditelja Odjela za katastar nekretnina u Opatiji Ivice Sambola i gradskog vijećnika Kristiana Tončića.

Do ideje postavljanja kartohoda u Opatiji došlo je početkom godine kada su djelatnici, učenici i roditelji opatijske osnovne škole sudjelovali u humanitarnoj akciji za pomoć potresom pogođenim područjima na Banovini te su posjetili osnovnu školu u Glini u kojoj je postavljen prvi ovakav kartohod. Stvoreno prijateljstvo među školama urodilo je i ovim vrijednim projektom.

Učenici su prilikom svečanog otvaranja kartohoda izveli prigodan program, a posebnu je nagradu, zbirku karata RH, ravnatelj Geodetske uprave Šantek uručio učeniku Mateju Kinkeli koji je na karti uspio pronaći skriveni potpis autora kartohoda Igora Vilusa.

Fotogalerija


Opatija