Koncert Ansambla Cembaless u Amerikanskim vrtovima

Koncert u jedinstvenom ambijentu Amerikanskih vrtova jučer je održao Ansambl Cembaless sa sopranisticom Elisabeth von Strizky, u organizaciji Festivala Kvarner. Svojom su izvedbom glazbenici stvorili poseban ugođaj, uz pogled na večernje nebo iznad Opatije.

Cembaless izvodi ranu glazbu u prilično neobičnoj postavi – bez čembala. Uz sklonost eksperimentiranju te strastvenu, osjećajnu i inovativnu izvedbu, Cembaless uvodi publiku u vlastiti zvučni svijet u kojemu se izmjenjuju energični, uzbudljivi ritmovi i intimna raspoloženja.

Osvojene nagrade, poput nagrade publike na natjecanju Biagio-Marini 2015., nagrade publike na „ZAMUS Spielwiese“ 2016. te nagrade publike i nagrade za promicanje rane glazbe Radiotelevizije Saarland i Akademije za ranu glazbu u Saarlandu 2017. dokaz su da svoju strast i energiju članovi ansambla uspješno prenose na publiku. Ansambl je od 2020. uključen u program stručnog usavršavanja Eeemerging + (Emerging European Ensembles) uz podršku „Creative Europe Programme of the European Union“.  Opatijski Festival Kvarner jedan je od partnera u EU projektu EEEMerging+.

Fotogalerija


Opatija