Konstituiran XIII. saziv Dječjeg gradskog vijeća, Lucija Čerina dječja gradonačelnica

Lucija Čerina nova je dječja gradonačelnica Grada Opatije, odlučili su većinom glasova vijećnici 13. saziva Dječjeg gradskog vijeća na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj u Gradskog vijećnici.

Lucija je učenica 5. c razreda Osnovne škole “R. K. Jeretov”, a u kandidaturi za dječju gradonačelnicu izabrana je između pet prijavljenih kandidata. Novoj dječjoj gradonačelnici na izboru je čestitao gradonačelnik Fernando Kirigin te joj zaželio puno uspjeha u predstojećem mandatu.

– Velika mi je čast što sam izabrana za dječju gradonačelnicu i nadam se da ću dobro obavljati funkciju. Hvala svim mojim prijateljima i kolegama iz razreda koji su glasali za mene. Zalagat ću se za prava djece u mom gradu, za više terenske nastave i izleta, za kvalitetniju i bolju marendu, kao i za besplatnu marendu za sve učenike, za školski autobus samo za učenike te za sudjelovanje djece u kreiranju izgleda trga na Slatini, kazala je Lucija.

Na izborima za DGV izabrano je 12 novih vijećnika koji će za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji: Veronika Anušić, Lana Golubović, Nicol Kršanac, Lara Staničić, Mark Srdoč, Lucija Blaženić, Lucija Čerina, Helena Katalinić, Iria Galić, Lejla Sinanović i Viktoria Dovođa iz opatijske osnovne škole te Jan Radešić iz OŠ Viktora Cara Emina Lovran.

– Čestitam Vam što ste postali mali gradski vijećnici. Vi sada predstavljate svoje prijatelje, svoje razrede te ćete u Dječjem gradskom vijeću iznositi njihova mišljenja i želje. Mnogo ćete naučiti u narednim godinama, prije svega kako voljeti svoj grad i biti aktivan u zajednici. Dječje gradsko vijeće Grada Opatije projekt je koji traje čak 20 godina i na koji smo mi u Gradu Opatiji jako ponosni. Danas su neki od nekadašnjih vijećnika Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije gradski vijećnici u velikom Gradskom vijeću.  Moja zamjenica i ja spremni smo čuti, saslušati i uvažiti dječji glas i mišljenje te nas stoga slobodno možete pitati sve što vas zanima, kazao je gradonačelnik Kirigin malim vijećnicima.

Na sjednici su vijećnici DGV-a glasali za projekt koji će provoditi za vrijeme trajanja svog mandata i većinom glasova izabrali temu “Održivi turizam za djecu – zaštitimo zajedno našu planetu”, a vijećnici su i iznijeli prijedloge svojih vršnjaka za veliki gradski proračun. Pored želja za više dječjih igrališta, biciklističkih šumskih staza i izgradnju bazena, iznijeli su i ideje za otvaranje kluba za djecu i  muzeja igračaka u Opatiji.

Fotogalerija


Opatija