Krenula peta generacija programa cjeloživotnog obrazovanja na FMTU – „Specijalist odjela hrane i pića“

Svecano otvaranje za polaznike jubilarne, pete generacije studenata po programu „Specijalista odjela hrane i pica“ održano je danas na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Nazocnima su se prigodnim govorima obratili dekanica Fakulteta prof.dr.sc. Dora Smolicic Jurdana, dr. sc. Slobodan Ivanovic, zamjenik predsjednika Županijske komore Rijeka Perica Šolic, direktorica udruge poslodavaca u ugostiteljstvu Iva Bahunek, i gradonacelnik Opatije Ivo Dujmic. Važnost obrazovanja i stalnog unapredenja kadrova su u dosadašnjim generacijama što su pohadale ovaj studijski program, a posebice u predstojecoj, petoj – prepoznale brojne hotelske kuce poput Plave Lagune Porec, Valamar Riviere, Imperiala Rab, Arenaturista, Jadranke Mali Lošinj, Lifeclass Grand Hotela Adriatic i brojnih drugih, kao i veliki niz privatnih ugostitelja i malih poduzetnika s podrucja cijele Republike Hrvatske, od Dubrovnika, preko Splita i Biograda, pa sve do Kvarnera, Istre, Zagreba do Osijeka. Polaznici koji su ukljuceni u program „Specijalista odjela hrane i pica“ su srednje i visoke strucne spreme, svih životnih dobi, što potvrduje da je sam program osmišljen kvalitetno, omogucavajuci polaznicima svladavanje aktualnih i korisnih znanja, vještine i kompetencije koje mogu koristiti u svome radu s ciljem unaprjedivanja turistickog proizvoda i prepoznatljivosti Republike Hrvatske na sve zahtjevnijem turistickom tržištu, obrazložili su mjerodavni s Fakulteta. Strucno usavršavanje kroz ovaj program traje jednu akademsku godinu, a provodi se u dva modula.   Gradonacelnik Dujmic je, uz iskrene cestitke što su odabrali ovaj Program za daljnje usavršavanje polaznicima cestitao na izboru, poželio srecu na njihovu obrazovnom putu do kraja programa. Posebno je istakao kako ovaj Fakultet generira odlican kadar, što definitivno kasnije znaci i dobitak za gospodarstvo, ali je gradonacelnik izrazio i zadovoljstvo zbog cinjenice da se ovaj Fakultet nalazi u Opatiji, s kojim i Grad sve intenzivnije kvalitetnije suraduje, te pruža svu podršku. Konkurentnost hrvatskog turizma uvelike ovisi o konkurentnosti radne snage, obrazovanju i specijalizaciji odredenih kadrova u turizmu, a Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao jedina ustanova u RH u potpunosti orijentirana na edukaciju i znanstveni razvoj kadrova u podrucju turizma i ugostiteljstva, zaslužan je za brojne generacije strucnjaka. Nakon završenog strucnog usavršavanja za specijalista odjela hrane i pica, svi kandidati su stekli potrebna teorijska, ali i iskustveno-prakticna znanja koja je moguce primijeniti u širokom spektru poslova u turizmu i ugostiteljstvu.

Opatija