Kulturno umjetnička udruga Akt organizira Radionice reciklaže za djecu

Kulturno umjetnička udruga Akt poziva sve zainteresirane da se uključe u radionice reciklaže za djecu

  1. Radionica izrade blagdanskih ukrasa (23. 12. 2021.)

Radionica se sastoji od upotrebe recikliranih materijala (kartona i tkanina), kolaža, špagice i akrilnih boja. Od navedenog se izrađuju  figurice za bor (blagdanska prigoda) u obliku ptičica. Pribor koji se koristi prilikom izrade: silikonsko ljepilo i pištolji za silikonsko ljepilo, škare, kistovi.

  1. Radionica izrade držača za bojice (29. 12. 2021.)

Radionica se sastoji od upotrebe recikliranih materijala (kartona i tkanina), kolaža, špagice i akrilnih boja. Od navedenog se izrađuju  viseći  ‘tobolci’  s naličjem sove te se u ‘tobolac’ mogu spremiti bojice i/ili ostali pisaći pribor. Pribor koji se koristi: kistovi, škare, silikonsko ljepilo i pištolji za silikonsko ljepilo.

  1. Radionica izrade društvene igre (30.12.2021.)

Radionica se sastoji od izrade ploče od recikliranog materijala (karton i tkanina), flomastera, akrilnih boja, kamenčića. Pribor koji se koristi na radionici: škare, kistovi, flomasteri, silikonsko ljepilo i pištolji za silikonsko ljepilo, ravnala. Na radionici se izrađuje ploča kao podmetač za društvenu igru, a kao figurice za društvenu igru koriste se kamenčići koji se ocrtavaju akrilnim bojama i flomasterima u oblicima koje djeca individualno izaberu te se po završetku izrade mogu i poigrati.

Radionice su predviđene za 20 polaznika osnovnoškolskog uzrasta, a radionicama mogu prisustvovati i roditelji te pomagati i izrađivati predmete na radionici. Prijave su obavezne na broj telefona (sms): 092 170 98 55. Voditeljica radionica je Sandra Vučetić, članica Kulturno umjetničke udruge Akt.

Sve radionice se održavaju u Kulturnom  domu Zora, Ulica Nikole Tesle 2, Opatija. Radionice su za građanstvo besplatne, a cijelo događanje omogućio je Grad Opatija dodijelivši financijska sredstva za  projekt Kulturno umjetničke udruge Akt  u natječaju Dječjeg  gradskog  vijeća  Grada Opatije pod nazivom ‘Ruke moje rastu k tebi sve veće, jer želim dati i tebi sreće.’

https://www.facebook.com/udruga.akt

 

Opatija