Let 3 pobjednici su Dore

“Mi se jesmo trudili, ali nismo očekivali. Ajme što nas sad čeka” – izjavili su pobjednici Dore 2023. Let 3. S s pjesmom „ŠČ„ predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije u svibnju u Liverpoolu. Autori glazbe i teksta su D. Martinović Mrle, Z. Prodanović – D.Martinović Mrle – LET 3.

Pjesma je pobijedila zbrojem glasova stručnoga žirija te gledatelja i slušatelja Hrvatske radiotelevizije, a bila je prva i po glasovima žirija (104 boda) i po glasovima publike (174 boda), osvojila je ukupno 279 bodova. Prestižnu statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala Let 3 je na pozornici uručila prošlogodišnja pobjednica Dore Mia Dimšić.

„Tema je ratna, pjesma je antiratna, nastajala je prošlo ljeto dok sam u Splitu radio jednu predstavu. Došlo je do tog ratnog momenta da napravimo ratnu operu i “Mama ŠČ” je jedna od pjesama iz ratne opere“ rekao je nedavno Mrle.

Na velebnoj pozornici koja je bila na vrlo visokoj razini najvećih javnih televizija u Europi, osim Let 3 izvođači koji su se borili za put u Liverpool bili su: Top of The Pop ft, Mario 5reković, Yogi, Boris Štok, Tajana Belina, Krešo i kisele kiše, Maja Grgić , Barbara Munjas, Đana, Patricia Gasparini ,The Splitters, Hana Mašić, Damir Kedžo , Martha May , Detour, Meri Andraković, Eni Jurišić i Harmonija disonance.

Gledateljima HRT-ova najvećeg glazbenog spektakla odličan show program večeras je iz opatijske dvorane Marino Cvetković priredio i Tony Cetinski . Za vrijeme glasanja izveo je svoje hitove: “Prah i pepeo”, Opet si pobijedila”, “Čuvam ljubav”, “Nek te zagrli netko sretniji”, “Nek ti bude ljubav sva” s kojom je 1994. godine predstavljao Hrvatsku na Eurosongu. Gledatelji u dvorani u glas s Tonyjem pjevali su i nezaboravne pjesme “Blago onom tko te ima”, “Onaj tko te ljubi sretan je”. Nakon Tonya zapjevao je i jedan od voditelja ovogodišnje Dore. Marko Tolja izveo je svoju pjesmu “Ni ti ni ja”.

Simpatični i duhoviti trio zaslužan za dobru zabavu tijekom cijelog prijenosa bili su iskusni HRT-ov showman Mirko Fodor, nagrađivani televizijski i radijski voditelj i glazbenik Mario Lipovšek Battifiaca te jedan od najljepših hrvatskih vokala, dugogodišnji član žirija “Zvijezde pjevaju”, a koji se ovaj put izvrsno snašao u ulozi voditelja na velikoj pozornici Marko Tolja.

HRT-ov urednik projekta Dora 2023. je Tomislav Štengl. Redatelj je Tihomir Žarn, scenarist je Mislav Donaj, kostimografkinja Lena Andrijević Beroš, scenograf Igor Juras, dizajner svjetla Marko Foretić, a producenti Tihomir Marjanović i Denis Škorput.

Na natjecanju za Pjesmu Eurovizije u Liverpoolu Hrvatska će nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri 9. svibnja. Druga polufinalna večer slijedi 11. svibnja, a veliko finale 13. svibnja.

Fotogalerija
Opatija