Markova i 1. maj na Veprincu

Pred nama su dani proslava na Veprincu, prije svega proslava blagdana zaštitnika Veprinca svetog Marka, a potom tradicionalna proslava 1. maja. Manifestacije su najavljene na današnjoj konferenciji za novinare.

Proslava Praznika rada s početkom u 12,00 sati u Starom gradu Veprincu bit će ispunjena s malo govora te nastupom Puhačkog orkestra Lovran i nakon toga tradicionalnim fažolom za seh i nastupom Tria Asi. Popularna proslava 1. maja prilika je za okupljanje i druženje, podsjećanje na važnost rada koji treba biti adekvatno vrednovan i svakom pojedincu osigurati dostojanstvene uvjete života. Osim toga, naša je namjera da proslave na Veprincu imaju  sportsko-rekreativnu notu te da promoviraju ljepotu našeg zaleđa, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Proslava 1. maja započinje i prije okupljanja na Veprincu, odnosno u 10 sati rekreacijskom šetnjom Hodeć va Leprinac u organizaciji KŠR Gorovo.

– Svi zainteresirani građani 1. svibnja u 10,00 sati se trebaju naći ispred Vile Angioline te će se laganim korakom uputiti do Veprinca. Kao i prošle godine, gradonačelnik i ja ćemo se pridružiti rekreacijskoj šetnji te pozivamo sve građane koji se još nisu odlučili na šetnju da nam se pridruže. I ovom prilikom, želimo istaknuti važnost redovitog rekreiranja za zdravlje i dobrobit svakog pojedinca, istaknula je zamjenica Kristina Đukić.

Sutra, 25. travnja, na sam blagdan svetoga Marka, koncelebriranu će svetu misu u župnoj crkvi u 18,00 sati predvoditi riječki nadbiskup Mate Uzinić.

– Proslava se nastavlja u subotu 29. travnja Mićim samnjom na kojem će svoje proizvode predstaviti OPG Perišić, OPG Blaženić, OPG Rumac, Iva Ćulumović, OPG Vučemilović i Veprina 519 te Agro Opatija. U 16,00 sati na rasporedu je priredba područnog vrtića i škole, a potom predstva za djecu “Klaunovska posla”. Za kulturni doživljaj neće ostati uskraćeni niti odrasli jer je njima u  18,30 namijenjena domaća predstava “Bura i klobuk” u izvedbi ansambla Intermezzo. Za pjesmu i ples tu su Sakraboyski bend koji će zasvirati kao predgrupa Triu bez kormilara i slijedi fešta do dugo u noć, najavila je predsjednica Mjesnog odbora i Kulturnog društva “Leprinac” Zorica Sergo.

I ove godine za sve zainteresirane ljubitelje vožnje na dva kotača u ponudi je Gimkana na sportskom igralištu koju je najavio Aleksandar Korić.

– Druga leprinačka gimkana vozi se u više klasa, skuteri do 125 kubika, skuteri od 125 kubika, motori do 125 i od 125 kubika, motori do 500 i od 500 kubika, juniori, tomosi i električni romobili. Svi sudionici imaju besplatnu startninu i fažol, kazao je Korić.

Svi ste dobro došli ovoga produženoga vikenda na Veprinac!

Fotogalerija
Opatija