Međunarodni znanstveni kongres “Turizam i hotelska industrija” na FMTU-u

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki otvoren je 27. bienalni međunarodni znanstveni kongres „Turizam i hotelska industrija“. Kongres će u dva dana održavanja predstaviti 35 znanstvenih radova znanstvenika iz 27 zemalja svijeta, a u gotovo tri desetljeća održavanja postao je referentno mjesto stručnjaka u području turizma i hotelijerstva.

Na otvaranju kongresa nazočne su pozdravili gradonačelnik Fernando Kirigin, predsjednica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci Marta Žuvić te pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije Alessandra Ban. Gradonačelnik Kirigin je čestitao Fakultetu na dugoj i uspješnoj tradiciji organiziranja znanstvenih kongresa te naglasio važnu ulogu koju stručnjaci FMTU-a imaju u kreiranju strateških dokumenata razvoja hrvatskog turizma.

Uvodno izlaganje na otvorenju kongresa na temu “Globalni problemi, novi istraživački smjerovi i metodologije“ održao je profesor Levent Altinay s britanskog Oxford Brookes Sveučilišta.

Fotogalerija
Opatija