Mia Dimšić pobjednica je Dore 2022.

Mia Dimšić podjednica je Dore 2022! Mia Dimšić će s pjesmom „Guilty Pleasure„ predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije u svibnju u Torinu u Italiji.  Autori glazbe i teksta su Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, autor skladbe Ante Gelo. Mia je pobijedila je zbrojem glasova stručnoga žirija te gledatelja i slušatelja Hrvatske radiotelevizije, a bila je prva i po glasovima žirija (166 bodova) i po glasovima publike (91 bod), osvojila je ukupno 257 bodova. Prestižnu statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala Miji je na pozornici uručila prošlogodišnja pobjednica Dore, Albina Grčić.

-Meni nije jasno što se događa, oprostite ako sad kažem nešto glupo. Ovo mi je nestvaran trenutak i shvatila sam da imam oko sebe najbolje ljude na svijetu.  Želim se zahvaliti Damiru Bačiću, jer bez tebe nikad ništa – izjavila je pobjednica Dore. Mia je zahvalila i svim kandidatima ovogodišnje Dore i poručila im da je uživala s njima ovih dana u Opatiji. – Pamtit ću vas sve i nositi vas u srcu. Zahvaljujem i svojoj obitelji i prijateljima koji su mi tolika podrška bili u svemu ovome-, na kraju je rekla Mia Dimšić.

– Pjesma je ljubavna intimna priča koja govori o situaciji kada o nekome maštaš, a znaš da to možda nije dobro u ovom trenutku. Vjerujem da smo se svi barem jednomu životu našli u toj situaciji, o svojoj pjesmi “Guilty Pleasure” rekla je nedavno Mia Dimšić.

Pobjednicu Dore 2022. gledatelji poznaju kao osječku kantautoricu koja svoju glazbu opisuje kao pop s utjecajem countryja. Mia ima 29 godina, obožava pisanje, priče i svijet mašte, veliki je fan svega što ima veze s Harryjem Potterom, a najveći joj je uzor kantautorica Taylor Swift. Dobitnica je čak šest nagrada Porin kao i brojnih drugih glazbenih nagrada, a Mia je i prva dobitnica nagrade “Tereza Kesovija” za najbolju pjevačicu 2018. godine dodijeljenu u emisiji “Music pub” Zlatka Turkalja. Ove godine prvi je puta sudjelovala na Dori koju prati od malih nogu i pobijedila s pjesmom “Guilty Pleasure” napisanom za njezin prvi album na engleskom jeziku. Od prvog dana njezin autorski tim čine Damir Bačić i Vjekoslav Dimter, a podršku joj pruža izdavačka kuća Croatia Records.

Podsjetimo, izvođači koji su se borili za put u Italiju osim Mije Dimšić, bili su još: Mila Elegović , Mia Negovetić , Marko Bošnjak, Jessa , Zdenka Kovačiček ,Tina Vukov, Roko Vušković, Bernarda, Eric Vidović,ToMa, Elis Lovrić, Ella Orešković i Tia.

Odličan show program gledateljima su priredile dvije mlade pjevačice Franka i prošlogodišnja pobjednica Dore, Albina, koja je najprije otpjevala svoju pjesmu „Noću“, a potom su zajedno izvele medley triju najuspješnijih pjesama koje su predstavljale Hrvatsku na dosadašnjim Eurovizijama: “Sveta ljubav“, Maje Blagdan, „Neka mi ne svane“, Danijele Martinović i „Marija Magdalena, Doris Dragović. Atraktivnu koreografiju njihova nastupa potpisuje Igor Barberić.

Tročlani ocjenjivački sudovi nalazili su se u HRT-ovim centrima (Pula, Čakovec i Varaždin, Split, Dubrovnik, Osijek, Šibenik i Knin, Zadar, Rijeka), u HRT-ovu dopisništvu u Vukovaru te u Zagrebu, a publika je glasovala telefonskim pozivima i sms porukama.

Voditelji spektakla bili su Duško Ćurlić te Franka Batelić Ćorluka i Elizabeta Brodić koje su se izvrsno snašle, budući da im je ovo prvo televizijsko voditeljsko iskustvo. Scenarist je Mislav Donaj, redatelj Ivan Miladinov, scenograf Igor Juras, dizajner rasvjete Marko Foretić, kostimografkinja Nataša Svekler, producenti Denis Škorput i Tihomir Marjanović, urednik Željko Mesar, voditelj projekta Tomislav Štengl.

Fotogalerija


Opatija