Mindfulness- online radionica za roditelje

Udruga Srce za Volosko poziva sve roditelje i zainteresirane na sudjelovanje u online radionici Mindfulnessa u srijedu, 15. 11. 2023. od 17:30 do 19 h. Mindfulness je stanje pune svjesnosti iskustva sadašnjeg trenutka, uz stav otvorenosti i prihvaćanja koje se postiže kroz vježbe usmjeravanja pažnje na unutarnje i vanjske podražaje i senzacije. Od ’80-ih do danas napravljena su brojna znanstvena istraživanja koja su pokazala benefite ove vrste meditacije za zdravlje i opće dobro stanje ljudi. Te dobrobiti pojavljuju se nakon samo nekoliko tjedana vježbanja u trajanju od par minuta dnevno.
Na ovoj radionici roditelji će naučiti koja je veza između mindfulnessa i samoregulacije, psihološke otpornosti i emocionalne regulacije, kako vještine koje se razvijaju kroz mindfulness vježbe mogu pomoći u roditeljstvu, na koji način unijeti mindfulness vježbe u svoju svakodnevnicu te kako vježbati s djecom. Radionicu će voditi psihologinja i psihoterapeutkinja Lidija Jukić koja ima 15-godišnje iskustvo vježbanja mindfulnessa i srodnih tehnika te višegodišnje iskustvo u vođenju mindfulness treninga.
Radionica se provodi u sklopu projekta za jačanje roditeljskih kompetencija i zaštitne uloge obitelji- KalenDar za obitelj, koji je već 6. godinu sufinanciran sredstvima Grada Opatije. Sudjelovanje na radionici je besplatno.
Više informacija o prijavama i radionici možete pronaći na Facebook stranici Srca za Volosko ili se javiti organizatorima na [email protected]

Opatija