Nagrada “Suncokret ruralnog turizma” Domaćoj radinosti Veprina 519

Dodjela nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za 2023. održana je jučer u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Dodijeljeno je više od 80 nagrada u osam kategorija, za koje je kandidirano 197 projekata iz Hrvatske, BiH te Srbije.

Posebno priznanje „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023. godinu u kategoriji „Ruralno-turistički projekti“ pripalo je Domaćoj radinosti Veprina 519 s Veprinca, vlasnice Zdenke Klanjac Ukić. U ovoj domaćoj radinosti nastaju proizvodi na bazi veprine, biljne vrste bodljikavog lišća i žarko crvenih plodova te proizvodi od različitog ljekovitog i samoniklog bilja i šumskih plodova. Organiziraju se i radionice izrade košara i metli od veprine, predavanja u vrtu ljekovitih biljaka te šetnje šetnicama Veprinca u pratnji vodiča.

Ovu nagradu, jedanaestu godinu zaredom dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ s ciljem davanja značaja ruralnom turizmu kao čimbeniku razvoja ruralnih područja, očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja.

Opatija