Najavljene aktivnosti oživljavanja dječjih igrališta na području Opatije

Najavljene aktivnosti oživljavanja dječjih igrališta na području Opatije

Predsjednica Odbora za društvene djelatnosti Grada Opatije Gordana Grgurina i tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić predstavile su na konferenciji za medije aktivnosti koje će se provesti s ciljem oživljavanja dječjih igrališta na području grada Opatije. U okviru ove zajedničke akcije pod nazivom „Oživimo dječja igrališta“ održat će se niz aktivnosti koje će započeti u rujnu te će se provoditi do kraja godine, a obuhvatit će istraživanje i anketiranje građana o posjećenosti dječjih igrališta u gradu, uvođenja novih sadržaja i postavljanje novih sprava na nekim od igrališta, održavanje okruglog stola o važnosti dječjih igrališta, predavanje za roditelje o sigurnosti na dječjim igralištima te organiziranje Dana dječjih igara na opatijskim dječjim igralištima.

– Odbor za društvene djelatnosti na svoje sjednice poziva predstavnike raznih udruga koje djeluju na području Opatije te smo odlučili u suradnji s članovima Društva „Naša djeca“, koji imaju veliko iskustvo u radu na projektima koja se odnose na djecu i njihove interese, a za što su i nagrađivani u zemlji i Europi, pokrenuti aktivnosti na temu važnosti i posjećenosti dječjih igrališta u našem gradu.. Uočili smo da su neka igrališta popunjena i dobro posjećena, dok su neka prazna te želimo istražiti posjećenost pojedinih igrališta, istaknula je Gordana Grgurina.

Sanja Škorić je objasnila kako se o ulozi dječjih igrališta i dječje igre u Društvu „Naša djeca“ Opatija, uz podršku i smjernice Saveza DND Hrvatske, prvi put progovorilo još davne 1953. godine, a 2001. godine, kada je Opatija ima tek par igrališta, pokrenut je projekt uređenja dječjih igrališta.

– Uz pomoć malih članova Dječjeg gradskog vijeća i Dječjih foruma, u suradnji s Gradom Opatija, izradili smo Registar dječjih igrališta, postavljene su info tabele te je napravljena Mapa dječjih igrališta, a za te smo aktivnosti dobili nagradu od Hrvatske udruge menadžera sigurnosti 2016. godine, naglasila je Škorić.

Za potrebe istraživanja posjećenosti dječjih igrališta izradit će se anketa te su Grgurina i Škorić pozvale sve građane, naročito roditelje, da se odazovu anketi, kao i na sve ostale aktivnosti koje će započeti ujesen.

Opatija