Nastavak programa “Kolibrići na kvadrat”

Uspješan program „Kolibrići na kvadrat“, koji je predstavljen na konferenciji za novinare, nastavlja se i u idućih 36 mjeseci. Društvo „Naša djeca“ Opatija program provodi uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u partnerstvu s Gradom Opatijom i Općinom Lovran. Program se u Opatiji provodi već 20 godina.

Program su predstavile tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić, stručne suradnice Društva Antonia Katić i Antonija Nikolić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina i pročelnica za društvene djelatnosti, financije i proračun Općine Lovran Elvira Jović Ban, uz potporu malih vijećnika opatijskog Dječjeg gradskog vijeća.

Cilj je programa namijenjenog djeci s liburnijskog područja i riječkog prstena poboljšanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te pomoć u integraciji u društvo. Djeci u dobi od dvije do šest godina pruža se rana razvojna podrška , organizirano je kvalitetno slobodno vrijeme kroz individualni i grupni rad. Pomoć u odgoju i skrbi za djecu pruža se i roditeljima te se ujedno radi na senzibiliziranju javnosti na prava i potrebe djece s teškoćama u razvoju.

U aktivnosti programa je trenutno uključeno 60-ak djece, od toga njih 26 s područja Opatije i 15 s područja Lovrana.

Aktivnosti programa su kreativno-stvaralačke radionice, radionice i stručna predavanja za roditelje, radionice poticanja senzorne integracije, psihosocijalna podrška, govorno-jezična vježbaonica, STEM aktivnosti, radionice „I ja mogu!“ koje djecu uče životno-praktičnim aktivnostima. Kroz program se obilježavaju i prigodni datumi.

Aktivnosti programa izvodi stručni tim Društava “Naša djeca“ Opatija i vanjski stručni suradnici. Tim čine edukacijski rehabilitator, logoped, socijalni pedagog, pedagog i odgojitelj.

FotogalerijaOpatija