Natječaji za gradske stipendije učenicima i studentima

Grad Opatija je raspisao Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku godinu 2023./24. koji je otvoren do zaključno 17. listopada 2023.

Grad dodjeljuje četiri vrste stipendija: stipendije temeljem školskog/akademskog uspjeha, stipendije temeljem imovinskog statusa, stipendije za deficitarna zanimanja i stipendije za poslijediplomski sveučilišni studij čijim se završetkom stječe akademski naziv doktora znanosti odnosno doktora umjetnosti.

Stipendije se dodjeljuju za školovanje u srednjim školama u Republici Hrvatskoj i za studije na visokim učilištima u i izvan RH.

Za učenice i učenike stipendija se isplaćuje tijekom trajanja školske godine i iznosi mjesečno 80 eura, dok se studenticama i studentima isplaćuje 12 mjeseci po 170 eura.

Isto tako, stipendije se dijele i studentima poslijediplomskih studija kojima se stječe akademsko zvanje doktora znanosti ili doktora umjetnosti – jednokratno do 1.500 eura.

Grad Opatija daje i stipendiju Dr. sc. Jadranko Crnić za studenticu/ta integriranog sveučilišnog studija prava, odnosno studija prava prema ranijim propisima – 12 mjeseci po 230 eura.

NATJEČAJ UČENICI I STUDENTI

NATJEČAJ STIPENDIJA “DR. JADRANKO CRNIĆ”

Opatija