Obilježeno 10 godina prijateljstva Opatije i austrijskog Bad Ischla

Obilježeno 10 godina prijateljstva Opatije i austrijskog Bad Ischla

Povodom obilježavanja 10 godina bratimljenja Opatije i austrijskog Bad Ischla, izaslanstvo grada Opatije na čelu s gradonačelnikom Fernandom Kiriginom posjetilo je prijateljski grad.

U pratnji gradonačelnika bili su zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, menadžer turističke zajednice grada Opatije Goran Pavlović, viša stručna suradnica za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Neli Nežić te članovi Folklornog ansambla Zora iz Opatije.

Desetljeće suradnje i prijateljstva proslavljeno je predstavljanjem Opatije u centru Bad Ischla u sklopu festivala Carski dani (Kaiserfest) koji se svake godine tradicionalno obilježavaju u ovom austrijskom gradiću. Opatija je u sklopu ovog festivala na jednom od glavnih gradskih trgova predstavila svoju turističku ponudu, dio gastronomije te elemente kulture, glazbenog izričaja i tradicije koje su građanima i posjetiteljima predstavili članovi FA Zora.

Opatijsku delegaciju primili su i susretu nazočili gradonačelnica Bad Ischla, gđa. Ines Schiller, gradski vijećnici grada Bad Ischla, hrvatska iseljenička zajednica te brojni zainteresirani građani.

Austrijski grad Bad Ischl poznat je kao omiljena ljetna rezidencija cara Franje Josipa. Svake godine u kolovozu slavi se rođendan austro-ugarskog cara Franje Josipa I. kroz festival Kaiserfest. Ova petodnevna manifestacija jednom godišnje okupi mnoštvo gostiju iz zemlje i inozemstva. Održavaju se različiti programi, sportske priredbe i kostimirana parada u središtu grada.

Podsjetimo, austrijski turistički grad i lječilište Bad Ischl grad je pobratim Opatije od 2010. godine. Sporazum o bratimljenju potpisan je 30. listopada 2010.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija