"Obrtnici svome gradu" za Dan Grada počastili građane marendom pred gradskom tržnicom

"Obrtnici svome gradu" za Dan Grada počastili građane marendom pred gradskom tržnicom

Opatijski obrtnici danas su za Dan Grada pocastili sugradane s fantasticno pripremljenim rižotom s morskim  plodovima.  Spravljali su rižoto od ranih jutarnjih sati na trgu ispred gradske tržnice, a prikljucio im se i gradonacelnik, da bi u trenutku kada je rižot bio spreman za serviranje, uz cašu vina i taktove klape Nevera, gradani i gosti  uživali u nadaleko poznatim opatijskim gastronomskim vještinama. Ovoga puta, Opatijci su za svoje Opatijce demonstrirali i dobru volju, ali i najbolje svoje kvalitete i vještine, kako bi dali i svoj doprinos obilježavanju i proslavi Dana Grada. Ovo je prva godina u kojoj su se opatijski obrtnici prikljucili programu proslave Dan Grada 25.srpnja, Dana sv. Jakova, koji Opatija danas slavi, organiziravši program pod nazivom „Obrtnici svojme gradu“ gdje je uz cašu dobroga vina podijeljeno oko 500 porcija. Gradonacelnik Ivo Dujmic zahvalio je obrtnicima na njihovom angažmanu, ideji i realizaciji, ponovivši da je za Opatiju vrlo važno zajedništvo, koje je demonstrirano i danas, na trgu pred tržnicom, kroz ukljucivanje obrtnika a koji su definitivno kvalitativno obogatili ukupan program proslave Dana Grada. Gradonacelnik je još jednom cestitao gradanima Dan Grada, i uime svojih zamjenika Fernanda Kirigina i Marine Gašparic, koji su bili nazocni i družili se danas s gradanima. Josip Dedic je ispred organizatora, obrtnika, pozdravio sve nazocne; naglasio je da je akcija „Obrtnici svome gradu“ proistekla iz želje obrtnika da se i na ovaj nacin zahvale gradu, koji ima razumijevanja za poduzetnike koji posluju u Opatiji, pritom naglasivši da u tom kontekstu nije nevažno što i gradonacelnik dolazi iz poduzetnickih voda, te da stoga i razumije sve izazove pred kojima se poduzetnici nalaze. I premda rashladenje uporno zaobilazi Kvarner, te i dalje kod nas vladaju prave ljetne vrucine, to nije omelo doista brojne gradane, ali i goste, da se pridruže ovom dogadaju u prijepodnevnim satima pred gradskom tržnicom i uživaju u gastro deliciji opatijskih nadaleko poznatih kulinarskih virtuoza. Program je na svoj osebujan i ležeran nacin vodio sjajni Josip Krmpotic, pomno nadziruci proces kuhanja rižota prije no što je dao signal da je rižot baš kako treba za serviranje.

Search
Generic filters
Promijeni veličinu teksta
Promijeni kontrast
Opatija