U restoranu Bevanda danas su predstavnici TZG Opatije organizirali primanje za opatijske dobitnike Godišnjih hrvatskih turistickih nagrada. Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, koji su održani u Porecu 13. i 14. listopada, u Opatiju je naime otišlo cak pet nagrada kroz više kategorija. Tako je u kategoriji „Najuspješnija destinacija turizma zdravlja“ Opatiji pripalo prvo mjesto ( ispred Malog Lošinja i Krapinskih Toplica), a nagradu je primio gradonacelnik Ivo Dujmic. Opatija i Rijeka na drugom su mjestu u kategoriji „Hrvatska 365“ , a u kategoriji „Plaža godine“ opatijskom Lidu pripalo je drugo mjesto. Andrej Barbieri, restoran Bevanda iz Opatije, proglašen je najboljim kuharom u kategoriji „Covjek je kljuc uspjeha u turizmu – djelatnik godine“. Djelatniku TZG Opatije Goranu Pavlovicu u istoj je kategoriji urucena je na DHT-u nagrada za djelatnika godine u sastavu turistickih zajednica. Tim povodom svima nagradenima na ovogodišnjoj manifestaciji DHT-a na današnjem prijemu uruceni su uz zahvalu i prigodni, simbolicni pokloni. Gradonacelnik Ivo Dujmic, koji je i predsjednik Vijeca TZG Opatije cestitao je svim nagradenima, istakavši ovom prigodom trud i napore svih djelatnika zaposlenih u sektoru turizma grada, kao što je to ucinila danas i Suzi Petricic, direktorica TZG Opatije. Današnjem prijemu nazocili su svi nagradeni s podrucja Opatije – kuhar Andrej Barbieri, vlasnik restorana Bevanda i koncesionar plaže Lido Zoran Maržic, i djelatnik TZG Opatije Goran Pavlovic. Gradonacelnik Dujmic podsjetio je da je Grad Opatija usvojio i Strategiju razvoja Grada, dokument koji je kljucan za promišljeni daljnji razvoj Opatije do 2020. jer su Strategijom definirani ciljevi i zadaci; Opatija, kao turisticka destinacija, koja je isprva i nastala razvivši se kao zimsko ljecilište, posebno je zadovoljna zbog osvojene nagrade, i prvog mjesta u kategoriji Destinacija turizma zdravlja. Rijec je o tržišnoj niši, kada se govori o zdravstvenom turizmu, na koju se turisticki razvoj grada oslanja i dalje, a koji Opatija treba i može još jace eksploatirati, i zbog svoje tradicije ali i zbog suvremenih kapaciteta i mogucnosti, te na tome planu pratiti nove trendove, naveo je Dujmic. Izrazio je i zadovoljstvo što je plaža Lido, uredena ove godine, osvojila nagradu u svojoj kategoriji. Nagradeni kuhar Andrej Barbieri kroz netom okoncani II. kongres Mediteranske kuhinje, ciji je domacin bila Opatija, upoznao je kulinarsku i zainteresiranu javnost s autohtonom gastro ponudom i nacinima pripreme ovdašnjih, mediteranskih namirnica. Opatiji i Rijeci pripalo je drugo mjesto u kategoriji PPS destinacije, a upravo zahvaljujuci udruženim naporima i zajedništvu, oba grada mogu i u buducnosti ostvariti znacajne rezultate. Direktorica TZG Opatije Petricic navela je da je Opatija ove godine zabilježila svog milijuntog gosta cak mjesec dana ranije no prijašnje godine. Rast turistickih pokazatelja i jacanje te gospodarske aktivnosti u gradu – posljedica je sinergije medu svim subjektima turistickog sektora, navela je.