Održana edukativna radionica za školarce u Veprincu

U Područnoj školi Veprinac uz podršku Grada Opatije, MUP-a i Crvenog križa Opatija povodom nadolazeće sezone kupanja održana je edukativna radionica pod nazivom „Sigurni u prometu i sigurni na moru“.

Djeca su najugroženija skupina u prometu te se u tu svrhu provode edukativne radionice koja djecu uče osnovama pravilnog i odgovornog ponašanja u prometu i povećanja svijesti kako kupanje u moru, uz veselje, skriva brojne opasnosti.

Službenica Policijske postaje Opatija djecu je poučila kako odabrati najsigurniji put, što je nogostup, kako se ponašati na pješačkom prijelazu sa i bez semafora, zašto se cesta ne smije pretrčavati i druge potencijalno opasne situacije, također na što sve treba pripaziti i kako se ponašati u blizini mora i u samome moru.

Učenici Osnovne škole Matulji koji su ostvarili zapažen uspjeh na gradskom i međužupanijskom natjecanju te 2. mjesto na državnom natjecanju mladih HCK iz pružanja prve pomoći prezentirali su na zanimljiv i zabavan način kako pomoći i pružiti prvu pomoć ozlijeđenoj osobi.

Prometna kultura i poštivanje prometnih i sigurnosnih pravila na moru zasigurno će doprinijeti prevenciji nastanka ozljeda kod djece i mladih.

Glavna poruka koje je poslana sa radionice je ČUVAJMO SEBE I DRUGE!

Fotogalerija
Opatija