Opatija će se predstaviti na Kongresu mediteranske kuhinje

Opatija će se predstaviti na Kongresu mediteranske kuhinje

Na Kongresu mediteranske kuhinje, koji se održava u Napulju od 13. do 15. listopada, bit ce predstavljena i  Opatija, priopceno je iz TZ grada Opatije. Cilj kongresa je okupiti kuhare iz mediteranskih zemalja, renomiranih i kompetentnih u pogledu namirnica i obicaja svoje zemlje, te njihovim aktivnim sudjelovanjem razmijeniti znanja i ocuvati tradiciju. Tako ce12  kuhara (po jedan iz svake mediteranske zemlje) i 12  talijanskih kuhara  kroz 3 dana predstaviti svoju zemlju pripremom jela s tipicnim namirnicama iz svoje zemlje i regije. Hrvatsku ce zastupati vrsni kuhar Andrej Barbieri iz opatijskog hotela i restorana Bevanda, a prezentirat ce pripremu specijalne  “MANEŠTRE  OD LECE“ s hobotnicom, gušcom jetrom, crnim tartufom i 3 prašcica (istarski pršut, slavonski  kulen i  krvavice)    „ U ovom jelu, koje svoje korijene nalazi u juhi od lece, starinskom obroku rimskih legionara, spajam sastojke hrvatske gastronomske izvrsnosti. Kontinentalni slavonski kulen i krvavice, istarski tartuf i pršut, zagorska gušcja jetra susrecu se s prvoklasnim morskim plodovima i maslinovim uljem našeg Primorja“ naveo je Barbieri. Kongres ce se održati na brodu Tirrenia usidrenom u luci Napulja, a  kuhari ce svoje specijalitete pripremati u ugostiteljskoj školi Dolce&Salato di Maddaloni u zaledu Napulja. Kongres je nastao kao projekt tvrtke By Tourist, izdavaca casopisa 30Nodi i Gusto Mediterraneo specijaliziranih za pomorski turizam i gastronomiju. Više informacija o kongresu možete doznati na http://www.cookingcongress.com/  

Opatija